Logo nieuwestadsblad.nl


Albert Heijn Spaland helpt scouts Tono-groep

  Verenigingen

Schiedam – Op 18 mei brandde het groepshuis van de Scouting Tono-groep in Schiedam-Groenoord af. Hierna bood de Albert Heijn in Hof van Spaland aan om de scoutinggroep te adopteren. Zaterdag verkochten de welpen zelfgeknoopte armbandjes en collecteerden ze in de AH.

“Het afbranden van ons gebouw na brandstichting was natuurlijk een enorme schok”, zo vertelt Richard Spruit, voorzitter van de scoutinggroep. “Al direct daarna vroegen ook de kinderen zelf of ze wat konden doen om te helpen. Toen de AH in het Hof van Spaland aanbod om de Scouting Tono-groep te adopteren was de combinatie snel gemaakt”.

Vorige week hielden de scouts, de meisjes en jongen van 11 tot 14 jaar, al een collecte. Deze week deden de welpen hetzelfde, en verkochten ze zelf geknoopte armbandjes en sleutelhangers. Veel klanten kochten een sleutelhanger of doneerden.

De actie werd ’s ochtends geopend met de eerste donatie door de assistent manager van het AH-filiaal. Daarna mochten de welpen achter de kassa’s collecteren. Zonder opdringerig te worden, want de meisjes en jongens waren een enkele keer wel eens wat erg enthousiast.

De Scouting Tono-groep is ontzettend blij met de adoptie door de Albert Heijn. “Wij hebben na de brandstichting heel veel hulp aangeboden gekregen, en dat hebben we op dit moment bijzonder hard nodig. Het is heel fijn om te weten dat Schiedam zo met ons meeleeft”. Ook is de inhoud van de box waar klanten hun emballagebonnen in kunnen stoppen deze maand voor de Scouting Tono-groep. Aanstaande zaterdag zullen de oudere leden collecteren en armbandjes en sleutelhangers verkopen.

De Scouting Tono-groep houdt momenteel hun opkomsten vanuit het pand naast hun uitgebrande gebouw. “Ja hoor, alle kinderen zijn nog elke zaterdag van harte welkom, maar nu een deur verder, vanaf de Sweelincksingel 5 in plaats vanaf Sweelincksingel 3”, aldus Spruit, die er aan toevoegt dat een speciale commissie bezig alle opties voor de toekomst op een rij te zetten.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten