Logo nieuwestadsblad.nl


Bijenmarkt in het NME-centrum

  Verenigingen

Schiedam - Voor het derde jaar organiseren de Schiedamse Stadsimkers een bijenmarkt. Zaterdag 17 juni van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom bij het NME-centrum aan de Harreweg. Op het terrein van de bijenmarkt zijn onder andere demonstraties, kramen met bijenproducten, activiteiten voor de kinderen en een gezellig terras. Bijzonder dit jaar is dat er een regionale honingkeuring plaats zal vinden. Hierbij wordt de door de imker verzamelde honing en andere bijenproducten (onder andere bijenwas, gebak etc.) door een erkende keurmeester, in 17 verschillende product categorieën gekeurd. De keurmeester let onder andere op zuiverheid en vochtgehalte. Hoe meer punten de keurmeester de aan de honing geeft hoe mooier het product.

Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld kaarsen rollen of dompelen. In het bijen buitenlokaal leren zij alles over de bijen en hun gewoonten. En misschien neem je wel een paar plantjes mee naar huis waar de bijen dol op zijn. Imkers kunnen allerlei materialen aanschaffen voor hun hobby. Toegang is gratis.
De bijenmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Schiedamse Stadsimkers en het Natuur- en milieu educatie centrum (NME).
 

Reageer als eerste
Meer berichten