Logo nieuwestadsblad.nl


Dag van de Vluchteling op 20 juni

  Verenigingen

“De huidige vluchtelingencrisis laat weinig ruimte voor humaniteit en wordt vooral uitgevochten op economische argumenten en angst voor vreemdelingen. Miljoenen mensen worden heen en weer geslingerd in een eindeloos debat over quota en budgetten”. Op dinsdag 20 juni, de Internationale dag van de vluchteling, staan we in Schiedam stil bij de opvang van vluchtelingen en de noodzaak van medemenselijkheid.

De Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen organiseert, met ondersteuning van Stichting Meredia, DOCK Schiedam en VluchtelingenWerk Schiedam, op 20 juni een avond rondom de Internationale dag van de vluchteling. Het programma vindt plaats in Wijkcentrum Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2, Schiedam) en start om 20.00 uur.

Burgemeester Lamers zal de aanwezigen informeren over wat Schiedam het afgelopen jaar heeft kunnen betekenen voor vluchtelingen. We kijken naar de documentaire In Procedure, die het verhaal van Hassan uit Syrië vertelt, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Na de film een dialoog o.l.v. Bart de Leede. De avond wordt afgerond met een eenvoudige Iftar maaltijd.

In verband met de catering graag aanmelden bij schiedamverwelkomtvluchtelingen@meredia.nl

Dinsdag 20 juni 2017, 20.00 uur, vrij entree

Internationale Dag van de Vluchteling, Wijkcentrum Dreesplein, Dr. Willem Dreesplein 2.

Reageer als eerste
Meer berichten