Logo nieuwestadsblad.nl


Foto: Petra Wegman

Excelsior'20 is de schoonste club van Schiedam

  Verenigingen

Excelsior'20 is 'De Schoonste club van Schiedam'. Een jaar lang waren vrijwilligers van de vereniging actief in het schoonhouden van het sportterrein en scheiden van plastic verpakkingen en drankenkartons. Wethouder Van Steenderen reikte tijdens de Slotdag Voetbal bij de vereniging de hoofdprijs uit: een activiteit ter waarde van € 1000,00.

Wethouder Van Steenderen overhandigde de cheque aan vertegenwoordigers van de vrijwilligers van onder anderen de onderhoudsploeg van Excelsior'20. Zij hebben zich het afgelopen jaar zeer actief ingezet om plastic verpakkingen en drankenkartons te scheiden en het sportterrein schoon te houden. Zij gingen soms zo ver door  zelfs de sportdrankflesjes die nog in het restafval belandden er later weer uit te halen.

Het goed scheiden van plastic betekende een flinke besparing op de kosten voor afvoer van restafval voor de vereniging. Ze hebben veel punten verdiend in de opruimwedstrijd met het actief schoonhouden van het terrein. Extra punten zijn verdiend doordat ze ook deelnamen aan de landelijke acties voor sportverenigingen van Rijkswaterstaat/Schoon Belonen. Als extra beloning ontvingen ze een grote oranje petfles om gemakkelijk de sportdrankflesjes in te verzamelen en een goaldoek met als thema zwerfvuil.

De gemeente Schiedam en Irado zijn na een jaar blij met het resultaat van alle deelnemers: schone terreinen en ook buitenshuis wordt door jong en oud beter plastic gescheiden.  

Vanaf maart 2016 gingen Schiedam scholen en verenigingen gedurende een jaar de strijd met elkaar aan om plastic verpakkingen en drankenkartons te scheiden en het eigen terrein schoon te houden. Het stond de scholen en verenigingen vrij dit in wedstrijdverband te doen door punten te verdienen. Elke opruimactiviteit die op de speciale facebookpagina Schoon Loont werd gedeeld werd beloond met punten. En ook een mysterie jury bezocht de deelnemende scholen en verenigingen en kende punten toe. De school en club met de meeste punten heeft na een jaar de hoofdprijs gewonnen: een activiteit ter waarde van € 1000,00. Wijkcentrum de Brug en vv KethelSpaland wonnen respectievelijk de 2e en 3e prijs.

Reageer als eerste
Meer berichten