Prachtig fotoboek over veranderend Schiedam


Prachtig fotoboek over veranderend Schiedam

  Toerisme

Ooit zal het historisch zijn, maar nu is het gloednieuw. Het boek 'Schiedam! Stad in beweging' telt 350 prachtige kleurenfoto's van het hedendaagse Schiedam.

Schiedam - Oud-wethouder Adri Reijnhout maakte de foto's en Kor Kegel schreef de teksten. De Frankelandgroep had al in een vroeg stadium 1325 exemplaren besteld. Alle bewoners van de aangesloten zorgcentra in Schiedam krijgen het als kerstcadeau. Toen bestuurder Ben de Koning dat in de Havenzaal bekend maakte, steeg er applaus op. Voor aanvang van de presentatie waren er al bewoners die vroegen of ze het konden kopen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan J.N. Campfens, voorzitter van de cliëntenraad. ,,Zeer mooi,'' was zijn oordeel.

,,Het mooie van het boek vind ik de positieve kijk op de stad,'' schrijft burgemeester Lamers in het voorwoord. Door de opbouw is het een soort wandeling door Schiedam waar je op een andere manier naar gaat kijken. ,,Als burgemeester ben ik daar blij mee. Het is tegelijkertijd ook een tijdsopname geworden waarin de stad is vastgelegd zoals zij anno 2016 is.''

In het fotoboek ligt een accent op de woningbouw van de laatste tien jaar, maar er staan ook nieuwe foto's in van monumenten en bedrijfspanden. Terloops worden enkele evenementen en ondernemingen uitgelicht. ,,Er bestaan veel historische boeken over Schiedam. Dit boek bevat nieuwe foto's om de veranderingen van de laatste jaren te laten zien'', aldus Reijnhout en Kegel.

Grappige bijkomstigheid is dat Reijnhout een aantal woningcomplexen fotografeerde, voor de totstandkoming waarvan hij als wethouder verantwoordelijk was.
Kor Kegel zei dat hij als journalist de stad goed dacht te kennen, maar dat hij door het schrijven aan het boek op plekken is geweest waar hij al tientallen jaren niet geweest was en waar de omgeving totaal veranderd is.

Exclusief bij Post Scriptum!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden