Logo nieuwestadsblad.nl


We kunnen weer bootjes kijken op de Brandersfeesten!

  Toerisme

Schiedam - Na vier jaar afwezigheid maakt de Gondelvaart weer een come-back op de 33e editie van de Brandersfeesten. Zaterdagavond 23 september kan er weer genoten van een bonte tocht aangeklede schepen in onder meer de Lange Haven.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september wordt in de binnenstad weer het grootste feest van Schiedam georganiseerd; De Brandersfeesten. Dit jaar alweer voor de 33ste keer en omdat de Lange Haven er weer prachtig bij ligt, is het gezellig slenteren langs de kades van de Buitenhavenweg, Korte Haven en Lange haven, waar 150 grote en kleine schepen liggen met vrolijke vlaggetjes en feeërieke verlichting in de avond.
Zaterdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur vaart de Gondelvaart weer langs, na vier jaar te zijn weggeweest. Volgens velen is het het Spektakelstuk van de Brandersfeesten en een evenement dat node werd gemist de afgelopen jaren.

Maar er is meer, waarschuwt de organisatie. Bijvoorbeeld de Branderszwemtocht, die op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur vele zwemmers in het water zal trekken en leidt langs de Buitenhavenweg, Lange Haven, Nieuwe Haven, Korte Haven, de Schie tot de Noordvest. Schrijf in voor een van de drie routes van 6 km, 2,7 km of 1,4 km. Maar aanmoedigen kan natuurlijk ook.

Scouting Franciscus Lodewijk Groep zorgt er samen met de Schiedamse scoutingverenigingen op zaterdag voor dat jong en oud in de Lange Haven kan deelnemen aan de waterspelen. Op dat deel van de kade is nog meer te doen. Schminken, knopenkraam, leer bewerken, broek hangen, kat knuppelen, knutselen. Het schip De Alewijn ligt aangemeerd en is te bezichtigen.

Het hele weekend door klinkt er muziek bij Schiedam Live, is er een brandersmarkt en nieuw dit jaar is dat er ook een Foodtruckfestival langskomt op de Kloosterplaats. Op het Stadserf komt de kermis te staan, het plein van het Stedelijk Museum Schiedam wordt ingericht met allerlei kinderactiviteiten.

Als afsluiting van deze 33ste editie van de Brandersfeesten zal er op zondagavond 24 september een spectaculaire vuurwerkshow plaatsvinden vanaf het dak van het Theater aan de Schie/ Stadskantoor.

???????

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten