KethelSpaland/zo gaf FC Pretoria bij Rotterdams balbezit weinig ruimte en bleef met 4-0 winst voor de elfde maal op rij ongeslagen (Foto: Persgroep: gsv).
KethelSpaland/zo gaf FC Pretoria bij Rotterdams balbezit weinig ruimte en bleef met 4-0 winst voor de elfde maal op rij ongeslagen (Foto: Persgroep: gsv). (Foto: )

Geen nacompetitie voor Hermes DVS en PPSC

  Sport

Schiedam - Voor PPSC en Hermes DVS wordt de laatste competitie-wedstrijd een formaliteit. Zowel in Thurlede als Harga gloorde, na het uit de competitie halen van SDV en HWD en de herijking van de stand, de hoop dat een periodetitel aan de strijkstok zou blijven hangen. Dat was ijdel.

PPSC verloor met 0-4 van koploper Cion. Hermes DVS had vrijaf maar zag de kans op een periode vervliegen door de puntendeling in de derby VFC-Victoria'04. Dat bezorgde beide Vlaardingse clubs een vaste stek op de derde en vierde plaats, die goed is voor de nog weg te geven periodes.

Verlies SVV

SVV bezorgde Cion bijna een vervroegd kampioensfeest door Maense, de nummer twee uit het klassement, op achterstand te zetten en dat lang vol te houden. In de slotfase braken de Rotterdammers de ban en schoten tweemaal raak. HBSS verloor met 0-2 van Excelsior/R, maar is wel zeker van nog een seizoen in de derde klas. KethelSpaland toonde in 3C zijn superioriteit door VVOR, tot vorige week de enige concurrent, met 6-2 te verslaan.

Geen degradatie

Het lukte Excelsior'20 niet om zich op eigen kracht van een vervolg in de tweede klasse te verzekeren. De Schiedammers verloren met 4-1 van GLZ/Delfshaven. Dankzij de nederlagen van WCR en XerxesDZB hoeft het niet voor degradatie te vrezen.

Toon Wolters invaller

KethelSpaland/zo bleef met 4-0 winst op Pretoria voor de elfde maal op rij ongeslagen. SVV/zo, nota bene met trainer Toon Wolters als invaller, was tegen Taurus met 4-2 de bovenliggende partij.

Meer berichten