Logo nieuwestadsblad.nl


Natuurlijk had KethelSpaland het kampioenschap al gevierd op het veld van de overwonnen tegenstander Perkouw. Later werd het op sportpark WA4 nog eens dunnetjes over gedaan.
Natuurlijk had KethelSpaland het kampioenschap al gevierd op het veld van de overwonnen tegenstander Perkouw. Later werd het op sportpark WA4 nog eens dunnetjes over gedaan. (Foto: Gerard Verver)

Moed zonk KethelSpaland bij 1-0 in de schoenen

  Sport

Schiedam - 1-0 achter en luttele minuten te gaan. Het is een slecht scenario voor een goede afloop. De naar het verre Berkenwoude meegereisde aanhang van KethelSpaland en zelfs trainer Peter van Buren voelde de moed in de schoenen zakken. Totdat topscorer Yuri Nooteboom het op zijn heupen kreeg en tweemaal raak en zijn elftal naar het kampioenschap schoot.

Een gelijkspel was nodig om de titel zeker te stellen. "We creëerden geen kansen", zag Van Buren tot zijn schrik. "In de tweede helft hadden we wel veel balbezit zonder echt gevaarlijk te zijn. Maar we vormen een sterk collectief en blijven er in geloven. Desnoods tot in de 95e minuut en dat betaalt zich dan toch weer uit."

Oogstfeest

De thuisbeurt tegen VVOR wordt aangegrepen om het kampioenschap met de aanhang te delen. De selectie nam alvast een voorschot door in de Margriethal het Oogstfeest ('een oude Kethelse traditie') mee te vieren.

Overige wedstrijden

HBSS won met 3-0 van Zwarte Pijl en is nog één punt verwijderd van definitieve handhaving in de derde klasse.

In de vierde klasse F krijgt de strijd om het kampioenschap een spannende ontknoping. Daarin spelen Hermes DVS, dat met 3-4 bij AGE/GGK won, en PPSC, dat SVV/za met 0-4 klopte, geen rol. Ook een plaats in de nacompetitie is uit zicht.

Excelsior'20 vergiste zich in Concordia en verloor met 0-3. SVV/zo hield met 4-1 winst zijn ongeschonden competitie-status.

KethelSpaland/za bleef met 1-5 winst op HWD voor de tiende maal op rij ongeslagen.

Meer berichten
Shopbox