Logo nieuwestadsblad.nl


SVV's Dick Tijdeman, markant en voor vijandelijke defensies nagenoeg niet af te stoppen, bracht zijn productie na drie wedstrijden met weer vier doelpunten op elf. (Foto: Persgroep/gsv)
SVV's Dick Tijdeman, markant en voor vijandelijke defensies nagenoeg niet af te stoppen, bracht zijn productie na drie wedstrijden met weer vier doelpunten op elf. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: Gerard Verver)

KethelSpaland/za en SVV/zo de paradepaardjes

  Sport

SCHIEDAM – KethelSpaland/za en SVV/zo vormen de paradepaardjes van het Schiedamse voetbal. Daar leek ook Excelsior'20 zich bij te voegen, maar de tweedeklasser ging pijnlijk onderuit tegen TOGB en haakt (in ieder geval even) af. PPSC maakt een valse start.

KethelSpaland/za veegt na de degradatie uit de tweede klasse in de derde klasse de ene na de andere tegenstander van de mat. Zaterdag was Zestienhoven aan de beurt: 1-4. In 3C deelt het de koppositie met Dilettant. Vijf clubs volgen op de derde plaats met 6 punten. Daarbij HBSS dat tegen een beter DVO'32 het eerste verlies (0-3) leed. Hermes DVS werd door Rotterdam United eerst op achterstand gezet, maar pakte in blessuretijd toch alle punten (2-3). PPSC verdiende tegen Egelantier Boys meer dan een kansloos ogende 0-3 nederlaag. SVV/za verloor van het toch niet zo sterke AGE/GGK: 2-4. In 4F is HWD lijstaanvoerder, volgt Hermes DVS op een gedeelde tweede plaats, vertoeft PPSC in het rechter rijtje en staat SVV/za puntloos onderaan. TOGB schoot op bezoek bij Excelsior'20 al voor de rust viermaal raak en liet de Schiedammers daarna de eretreffer maken: 1-4. Het gaat in 2D met 7 punten aan de leiding. Zes clubs, waaronder Excelsior'20, hebben 1 punt minder.

Het als topper aangekondigde duel tegen medekoploper VCS leverde SVV geen hoofdpijn op. Het won met 6-1 en is met Taurus, ODB en DHL lijstaanvoerder. KethelSpaland/zo verloor bij RCD en bezet in 3D de achtste plaats.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox