Logo nieuwestadsblad.nl


Rens van Troost staat al een tijdje buitenspel, maar hoopt in de kampioenswedstrijd tegen HCC toch weer het bat te hanteren. (Foto: Facebook)
Rens van Troost staat al een tijdje buitenspel, maar hoopt in de kampioenswedstrijd tegen HCC toch weer het bat te hanteren. (Foto: Facebook)

Gedwongen rust zint Rens van Troost niet

  Sport

SCHIEDAM – Rens van Troost baalt. En niet zo weinig ook. De jonge cricketer en kandidaat voor een basisplaats in de (voetbal)hoofdmacht van Excelsior'20 staat aan de kant. Geveld door wat artsen een stress fractuur noemen. "Een incomplete botbreuk door ongewone of herhaalde belasting op het bot."

Het cricketseizoen leek aan diggelen. Leek. Want inmiddels is er een sprankje hoop, dat hij volgende week de kampioenswedstrijd kan meemaken. Wel aan bat en vooral niet als bowler. Die discipline is namelijk de oorzaak van zijn fysieke ongemak. "De draaiende beweging van het bowlen heeft de schade veroorzaakt", weet hij nu. De inschatting was, dat hij minstens zes, misschien zelfs wel acht weken duimen moest draaien.

"Was dat even schrikken", kijkt hij terug op de diagnose en prognose. "Ik had er flink de p over in. Ik heb nooit eerder een blessure gehad. Dan dit. Ik wil sporten", baalt hij. Inmiddels werkt hij, aangestuurd door fysiotherapeut (en voormalig cricket-international) Bas Zuiderent en sportarts Robert van Oosterom, keihard aan zijn herstel. "De bedoeling is om rug en benen sterker te maken", legt hij uit. Bovendien gaat hij de training aanpassen. "Ik denk, dat ik te veel ballen bowlde. Je wilt toch niet meemaken dat die blessure ooit terug komt." Eén dezer dagen krijgt van de geneesheren te horen of hij tegen HCC het bat mag hanteren. Een 'ja' zou het seizoen weer een beetje goed maken.

Reageer als eerste
Meer berichten