Logo nieuwestadsblad.nl


Tim Banen Judoka van het Jaar Sportinstituut Schiedam

  Sport

Tim Banen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Judoka van het Jaar van Sportinstituut Schiedam. Tim heeft deze titel verdiend vanwege zijn goede prestaties dit seizoen.

Zo begon hij het jaar met een tweede plaatst op het NKT voor senioren. In januari pakte Tim brons op het Dutch Open Espoir en een bronzen medaille op het NK -21.

Het absolute hoogtepunt volgde tijdens de Junior European Cup Leibnitz in Oostenrijk. In een sterk deelnemersveld wist Tim zich naar een derde plaats te knokken.

De European Cups gelden als kwalificatietraject voor het EK en WK -21 jaar. De komende maanden staan er voor Tim nog een aantal European Cups op het programma. Hier zal hij wederom willen strijden voor het erepodium.

Er zit nog steeds een stijgende lijn in de ontwikkeling van Tim en we kijken er dan ook naar uit om hem de komende jaren in actie te zien.

Owen Bruinsel is benoemd tot Talent van het Jaar.

Owen wist dit seizoen bij vele toernooien op het podium te eindigen. Zo pakte hij op de volgende toernooien een prijs: 1e Internationaal Residentietoernooi, 1e Westlandtoernooi, 2e Berentoernooi, 2e Berlicum Open, 3e Amerhal Toernooi, 3e Open Almeerse, 3e Topjudotoernooi Haarlemmermeer, 3e Goederaadtoernooi en 3e Zuid-Hollandse -15 jaar.

Naast deze goede resultaten verdient Owen deze verkiezing vanwege zijn gedreven inzet tijdens de trainingen en stages. Owen is een getalenteerde judoka waar wij de komende jaren nog veel van kunnen verwachten.

Volgende week komt Owen in actie tijdens de Kent International Championships in Engeland. Hier gaat hij op jacht naar zijn eerste medaille buiten Nederland.

De volgende judoka's zijn gehuldigd vanwege hun goede resultaten dit seizoen:

Chandra de Vos, 2e Zuid-Hollandse -15 jaar -36 kg.

Borhan Deljo (ontbreekt op de foto's), 2e Zuid-Hollandse -18 jaar en 7e NK -18 -66 kg.

Fabienne van Dorst, Kampioen van Zuid-Holland en 9e van Nederland -18 jaar +70 kg.

Ruby Banen -18 jaar -63 kg, 7e NKT senioren, 3e Internationaal Residentietoernooi, 2e Topjudotoernooi Haarlemmermeer en 2e Antwerpen Open. Vanwege de resultaten op de drie laatstgenoemde meetmomenten van de JBN plaatste Ruby zich voor de European Cups in Zagreb en Berlijn.

Suheyl Uyar, 7e NKT senioren, 5e NK senioren -60 kg, 3e Dutch Open Espoir en 5e NK -21 -66 kg.

Team -12 jaar: Kayra Uyar, Mees van Deventer, Juwen Leite, Nigel Bruinsel en Aron Lussenburg - kampioen van Zuid-Holland.

Reageer als eerste
Meer berichten