Logo nieuwestadsblad.nl


Roel Verhagen moest zondag toekijken en zag Excelsior'20 in het T-20 duel tegen Hermes DVS heel nipt winnen (Foto: Persgroep)
Roel Verhagen moest zondag toekijken en zag Excelsior'20 in het T-20 duel tegen Hermes DVS heel nipt winnen (Foto: Persgroep)

Roel Verhagen nog zeker twee weken in het gips

  Sport

SCHIEDAM – Het gebeurt niet zo vaak, dat een cricketer een blessure oploopt. Maar wie zelf in Thurlede was of via de webcam (http://hdtv.webcam.nl/excelsior/) de thuisbeurt van Excelsior'20 tegen HBS volgde, zag Roel Verhagen als wicketkeeper van de ene kant van de pitch naar het andere hinken.

Met een gebroken teen, bleek later, nadat hij zich in Vlietland gemeld had. "Het is al de tweede keer, dat het me overkomt", sombert de 20-jarige. Dat gebeurde vier jaar geleden. "Mijn tenen blijken nogal gevoelig", weet hij nu uit ervaring. Het zorgt ervoor, dat de man die bij Excelsior'20 een revelatie genoemd wordt en vorig jaar op het KNCB-cricketgala gelauwerd werd als beste speler uit de topklasse, aan de kant moet blijven. Hij beweegt zich voort met loopgips en krijgt over twee weken in het ziekenhuis te horen hoe het hem verder zal vergaan. "Dan kijken ze hoe het er uit ziet. Als het meezit, duurt het nog twee weken. Zit het tegen, dan komen er nog wat weken bij." Dat wordt nagels bijten. Gekoppeld aan de vraag of hij door die afwezigheid wel genomineerd wordt voor de prolongatie van de beste speler-status. "Het was toen best verrassend om die prijs te krijgen", reageert hij. "Temeer omdat ik in de topklasse één van de jongste spelers ben. De beloning voor een goed seizoen. Niet alleen voor mezelf maar voor het hele team." In het najaar vertrekt hij voor een cricketstage van 6 maanden naar Australië.

Reageer als eerste
Meer berichten