Scootmobiel snel terug dankzij 'Fiets is Foetsie'

  Politie

Schiedam - In een dag tijd kwam een gestolen scootmobiel uit Schiedam-Oost weer terug bij de rechtmatig eigenaar dankzij een oplettende bewoonster net over de grens in Rotterdam en de Communitypagina 'Fiets is Foetsie Schiedam' op Facebook. 's Morgens werd het bericht geplaatst dat de scootmobiel van Sylvia Pijnacker was gestolen uit de Boerhaavelaan. ''Een blauwe, met drie wielen. Voorop een mandje.''

Aan het begin van de avond was het bericht al bijna 200 maal gedeeld en was het op deze manier ook terecht gekomen bij Marjolein Vredebregt die net over de grens met Schiedam een scootmobiel op straat had zien staan die voldeed aan de omschrijving. Eigenares en politie werden ingeseind.

Even later arriveerde een kennis van de eigenares. Die had de hond van Sylvia mee, die meteen op de bodem van de scootmobiel ging zitten. ''Die werd dus duidelijk herkend!''
In overleg met de politie, die gelukkig snel ter plaatse was, heeft de kennis de scootmobiel meegenomen naar Sylvia Pijnacker.

Natuurlijk werd nog wel even gecheckt of de mensen waar de scootmobiel voor de deur stond iets met de verdwijning te maken hadden, maar dit bleek niet het geval. ''Die hadden er absoluut niets mee te maken. Scootmobiel was toevallig voor hun deur achtergelaten'', aldus de mensen achter de Facebookpagina.

Ook een fiets kwijt? Zet hem dan op deze Facebookpagina. Of kijk even of iemand een fiets kwijt is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden