Logo nieuwestadsblad.nl


''Wat een gezellige man is burgemeester Lamers', vond het jubilerende echtpaar Schippers. (Foto: Marius Schinkel, tekst: Kathy Huitema)
''Wat een gezellige man is burgemeester Lamers', vond het jubilerende echtpaar Schippers. (Foto: Marius Schinkel, tekst: Kathy Huitema) (Foto: Marius Schinkel)

Aad en Suus Schippers 65 jaar een (echt)paar

  Human Interest

Schiedam - Aad Schippers en Suus Buurman traden op 29 mei 1952 in het huwelijk. 65 jaar later wilden ze deze dag nog eens dunnetjes overdoen. Door een klein ongemak van de bruidegom moest het diamanten bruidspaar hun feestelijke plannen even opschuiven. ''Tijdens het Pinksterweekend hebben we ons huwelijksjubileum gevierd in Nuenen, het geboortedorp van Vincent van Gogh. Geweldig! Wat we ook heel bijzonder vonden is dat burgemeester Lamers ons persoonlijk kwam feliciteren.'' Mevrouw Schippers: ''Mijn man was tijdens zijn werkbare leven sleepbootkapitein. Begin met burgemeester Lamers over varen en je praat zo een uur vol.''

Aad en Suus Schippers zijn allebei ras-Schiedammers en kennen elkaar al lang. De zus van Aad en de zus van Suus waren met twee broers getrouwd. Logisch dat ze elkaar op verjaardagen en feestjes tegen kwamen. Aad was al op 14-jarige leeftijd als matroos aangemonsterd bij de 's Gravenhaagse Sleepdienst. Toen Suus 14 jaar werd zei haar moeder: 'Als je 14 bent ga je werken!' En ze nam Suus mee naar een atelier. Suus stapte op een dag in een bomvolle bus naar huis, waar ook Aad instapte. Om zich staande te houden klemde ze haar hand om een stang. Aad stond tegenover haar en kneep zijn knuist rond haar fragiele hand. 'Au!' dacht ze, maar zei dat niet! Toen sloeg de vlam over en die is tot op de dag van vandaag nog niet gedoofd.

8 reacties
Meer berichten