Cellist Pieter Wispelwey.
Cellist Pieter Wispelwey. (Foto: PR)

Pieter Wispelwey in de Westvest90-kerk

  Cultuur

Schiedam - Cellist Pieter Wispelwey speelt vrijdag 2 maart 2018 vanaf 20.15 uur samen met pianist Paolo Giacometti in de Westvest90-kerk in Schiedam.

Op het programma staan werken van Schubert en Brahms, de favoriete negentiende-eeuwse componisten van Wispelwey.

Weergaloos en meesterlijk

"Zowel Schubert als Brahms waren weergaloze liedcomponisten en tegelijkertijd meesterlijk in elke grotere vorm", zegt Pieter Wispelwey. "In Schiedam spelen we twee sonates van Brahms. Zijn eerste sonate klinkt kalm en uitgestrekt. De tweede is heftiger, stormachtig zelfs. Ook van Schubert spelen we uiteenlopende werken. Zijn Fantasie in C is virtuoos en diepgravend, de Arpeggione blinkt uit in elegantie."

Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey beleefde zijn internationale doorbraak ruim twintig jaar geleden, nadat hij de cellosuites van Bach voor de eerste keer uitbracht. De cd oogstte wereldwijd lovende kritieken. Elk jaar reist hij van continent naar continent om een honderdtal concerten te geven.

Paolo Giacometti

Paolo Giacometti treedt wereldwijd op als solist en als kamermusicus. Hij heeft gewerkt met grote orkesten onder leiding van dirigenten als Frans Brüggen en Jaap van Zweden.

Cd

Het optreden is ook de presentatie van een nieuwe cd van Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti. Dit is hun vierde uit een serie van vijf cd's waarop zij alle zestien werken van Schubert en Brahms voor melodie-instrument en piano vastleggen, met daarbij ook werken die oorspronkelijk voor instrumenten als viool, klarinet en fluit zijn geschreven. 

Informatie

Het concert in de Westvest90-kerk aan Westvest 90 in Schiedam begint om 20.15 uur. Kaarten en informatie: www.westvest90.nl.

Meer berichten

Shopbox