Logo nieuwestadsblad.nl


Tijdens een besloten bijeenkomst met tal van prominenten werd de biografie van Liesbeth List gepresenteerd. (Foto: Martin Reitsma)
Tijdens een besloten bijeenkomst met tal van prominenten werd de biografie van Liesbeth List gepresenteerd. (Foto: Martin Reitsma) (Foto: Martin Reitsma)

Boek en musical over leven van Liesbeth List

  Cultuur

Het zijn enerverende weken voor zangeres Liesbeth List. Vorige week verscheen 'de Dochter van de Vuurtorenwachter', de boeiende biografie over List, geschreven door auteur Dave Boomkens. Voorts vond onlangs de première plaats van een musical over het leven en carrière van Liesbeth List.

Ze was aanwezig bij de musicalpremière en kreeg een ereplaats in de koninklijke loge van Theater Carré. Ze genoot zichtbaar van het ovationele applaus dat ook haar ten deel viel. De musical is woensdagavond te zien in het Theater aan de Schie.

Het is een nieuwe Nederlandse musical over één van onze grootste vedettes. Ze is geëerd en onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen. Liesbeth List heeft een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel. Het is een fascinerend levensverhaal over een briljante carrière. Haar (inter)nationale successen en Ramses Shaffy, over een vrouw die tegenslag en verlies overwon. Ze vond nieuw levensgeluk bij haar grote liefde Rob en de geboorte van dochter Elisah. Er kwamen nieuwe hoogtepunten zoals de succesvolle samenwerking met Frank Boeijen en haar succes als hoofdrolspeelster in de musical Piaf, over chansonnière Edith Piaf, Hoofdrolspeelster Renée van Wegberg, bewijst de ideale vertolkster van Liesbeth List te zijn. In uiterlijk, dictie en zang benadert zij List op haast perfecte wijze.

Biografie

Voorts nam List vorige week maandag in Amsterdam het eerste exemplaar van de biografie 'Liesbeth List: De dochter van de vuurtorenwachter' in ontvangst. Tijdens een besloten bijeenkomst met tal van prominenten ontving ze het boek uit handen van oud-burgemeester Cohen. De zangeres en actrice kondigde deze zomer haar afscheid aan.

Schrijver van deze boeiende biografie ' Dave Boomkens' vertelt in zijn sfeervolle woning op Spangen; 'Het afgelopen anderhalf jaar heb ik haar mogen volgen. Zonder twijfel is Liesbeth één van de grootste zangeressen die Nederland ooit gekend heeft. Misschien wel dé allergrootste. Maar ze is meer dan alleen haar fenomenale zang en performance. Liesbeth is bovenal een prachtig én bijzonder sterk mens'. In haar Amsterdamse woning zaten we soms beiden op de grond en aan de hand van een stapel plakboeken haalde ze tal van herinneringen op. Haar gastoptreden tijdens een rapconcert van Typhoon in 2016 was een recent hoogtepunt. De chemie tussen haar en de jonge rapper was magisch.''

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via Bol.com en ontving inmiddels lovende recensies. Liesbeth List, de musical is woensdag, 8 november te zien in Theater a.d. Schie.

reageer als eerste
Meer berichten