Logo nieuwestadsblad.nl


Joke Ballijns.
Joke Ballijns.

Berichten uit het Blauwhuis: Ik weet een bestemming

  Column

In haar column voor het Nieuwe Stadsblad schrijft Joke Ballijns dat zijn in de krant las dat Schiedam een mazzeltje heeft gekregen met de verkoop van drie pompstations. "De opbrengst was maar liefst 3,7 miljoen meer dan verwacht. Nou dat noem ik nu eens boffen en dit geld vloeit terug in de gemeentelijke kas ten gunste van de begroting die traditioneel wordt besproken in november door de raad.

Laat ik daar nu eens een (deel)bestemming voor hebben, mijn verlanglijstje voor de Schiedamse senioren is niet zo lang hoor, maar gratis OV voor de senioren of een uitbreiding van de minimumeisen voor gratis OV zou met gejuich ontvangen worden.

Natuurlijk gratis is nooit gratis en het geld zal ergens vandaan moeten komen maar dit is nu net een klus voor de nieuwe gemeenteraad want de overeenkomst loopt eind oktober ten einde en de financiën worden met dit mazzeltje een stuk eenvoudiger te onderhandelen over de prijs. Ons Service Team en de belastingservice maken het geregeld mee dat er een aantal mensen net buiten de boot vallen en ja regels moeten er zijn, maar ik vind dit zo zielig voor hen, woon je met een super inkomen aan de Rotterdamse kant van de Hogenbanweg zit je op rozen, woon je aan de Schiedamse kant met een karig pensioentje? Dan zit je gewoon thuis! Ik wacht met spanning af wat het oplevert voor de senioren.

Spannend wordt het ook met ons nieuwe pand, wat gaat dit mooi worden. Als afsluiter houden wij zondag de laatste themadag aan de Lange Nieuwstraat. Nel Lowes gaat nog eenmaal pannenkoeken bakken en daarna is het over en sluiten. De biljarts worden als eerste verhuist en dan zijn wij tot 17 juni alleen aan het werk aan het Spinhuispad.

Dat het werken wordt, is een zeker ding. Uw hulp kunnen wij altijd gebruiken.
Vanaf 9.00 uur zijn wij daar aanwezig en voor klusjes zijn er nooit handen teveel, schroom dus niet en kom. Wel zo gezellig.

In mijn volgende column zal ik een tipje van de sluier oplichten wat betreft de officiële opening op 15 juli. Hou die dag zeker vrij. Tot een volgende keer."

Meer berichten
Shopbox