Joke Ballijns.
Joke Ballijns.

Berichten uit het Blauwhuis: Weet u het al?

  Column

Schiedam - "Over drie weken zijn al de Gemeenteraadsverkiezingen", schrijft Joke Ballijns in haar column voor het Nieuwe Stadsblad. Zelf is zij er nog niet echt uit op wie zij gaat stemmen. "En als ik er wel uit ben, sorry, dan hou ik het ook echt voor mijzelf. Wat mij betreft mogen de huidige mensen er gewoon lekker blijven zitten, maar zo werkt het helaas niet in de politiek."

"Als ik terugkijk denk ik dat wij niet echt te klagen hebben gehad. Lekker rust in de tent en geen schandalen, tenminste: ik heb ze niet gehoord. Ook ik heb de stemwijzer ingevuld tijdens de Open Dag en of ik het goed begrepen had of niet, maar de uitkomst hiervan week wel heel veel af van mijn wensen. Dus heb ik het eens dunnetjes overgedaan op internet. Daar kwam het zeker in de goede richting, maar ik wil nog wel eens uit de monden van de politici zelf horen hoe ze over alles denken.

Dus grijp ik zaterdag 3 maart mijn kans. Dan hoop ik dat onze sociëteit aan de Lange Nieuwstraat 181 uit zijn voegen barst, want dan begint het politieke debat tussen de 13 (!) partijen om u uit te leggen waarvoor zij staan. Onder leiding van Christine Daskalakis kunt u na het debat met hen in discussie gaan. Niet met elkaar op de vuist gaan, maar ik hoop wel op felle discussies om het spannend te houden.

Zaal gaat open om 13.00 uur, aanvang 13.30 uur en sluiting is uiterlijk 16.00 uur. Koffie of thee gratis, maar wilt u een versnapering dan is dat voor eigen rekening.

Het blijft druk in de sociëteit want op zondag 4 maart zijn wij weer open met het Roze Café. Behoort u tot de LHBT-ers dan bent u welkom vanaf 14.00 uur, aanmelden is niet nodig. Gewoon gezellig komen en u heeft weer een topmiddag.

Ja, en dan de beroemde blauwe enveloppen. Onze belastingdienst wil weer dat u aangifte gaat doen. Een mooie gelegenheid als u bijvoorbeeld aftrekposten heeft om dit bij ons te gaan doen. Let op, alleen voor de leden. Bel na 5 maart André van Riel op 06-28451370 voor een afspraak, zorg dat u DIGID in orde is en wij maken het verder voor u in orde."

Meer berichten

Shopbox