Logo nieuwestadsblad.nl


Genderneutraal

  Column

Als ik de kranten opensla is het eerste woord wat er telkens van afspat Genderneutraal. Een prachtig woord dat bij een heleboel mensen emoties zal oproepen. Maar ik vraag mij steeds meer af: slaan wij hierin niet een beetje door?

Als ik de berichten mag geloven worden wij straks verplicht om naast een dames, heren en invalidentoilet ook nog een genderneutraal toilet in openbare ruimtes te hebben.

Nou dat vind ik dus doorslaan en overbodig!

Zorg eerst maar eens voor voldoende toiletten waar zowel de dames als de heren hun behoefte kunnen doen, zeker voor ons -de wat oudere generatie- een complete ramp als je lekker wilt gaan winkelen en er nergens mogelijkheden zijn. Voor mij één van de redenen om bijna geen gebruik meer te maken van de trein.

Ook al ga ik net voor vertrek naar het toilet, zodra ik buiten kom moet ik weer. Herkenbaar? Als ik eens optel wat ik aan toiletbezoek heb moeten betalen kom ik toch aardig in de buurt van een weekendje weg, maar een keuze heb je niet, tenminste als je een schoon toilet wil hebben.

Was een paar weken op een camping in Frankrijk en daar doen ze niet moeilijk hoor, er staat alleen een bordje met staand plassen of zittend plassen en wat je achter de deur uitspookt maakt hen niets uit en ja soms is er een invalidentoilet, maar daar zijn alleen beugels aan de muur en verder niets, op muziek na. Heerlijk, geen andere geluiden van de buren.

Nu is staand plassen voor mij een probleem, als ik door de knieën moet zakken, moet ik gelijk worden opgetakeld. Geen gezicht, maar ik heb tenminste wel de keuze.

Maar schoon dat ze zijn, aan de ene kant geweldig denk ik dan nog, maar iets wat schoon is, hou je vanzelfsprekend ook schoon. Daar kunnen ze bij de spoorwegen nog wel iets van leren, maak (als er) toiletten zijn, deze dan ook regelmatig schoon en u zult het resultaat hiervan gelijk zien.

Genderneutraal – ik ben bang dat wij hier nog heel veel mee te maken gaan krijgen.

Tot volgende week!

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox