Logo nieuwestadsblad.nl


Moeite met weggooien

  Column

Als sociëteit voor senioren krijg je meer dan gemiddeld te maken met verhuizingen naar verzorgingstehuizen of overlijden. Het eerste wat de kinderen dan zeggen: wat een troep bewaarde vader of moeder. Het klinkt mij zo bekend in de oren, want ook ik heb een verzamelwoede. Meestal verschuil ik mij achter tijdgebrek of gewoon 'geen zin', maar de waarheid is dat ik moeilijk afstand kan doen van iets. Als het de spullen van mijn man betreft, geen probleem, van mij mag alles weg. Maar kom niet aan mijn spullen!

Ik bewonder mensen die als standpunt hebben: als ik iets nieuws koop, gaat er iets anders weg. Knap vind ik dat.

Natuurlijk heb ik van die dagen dat het goed gaat, ben begonnen aan mijn kledingkast en heb twee planken gedaan. Alles netjes in de container voor kledingstukken gegooid en dan denk ik: 'wat zijn die twee planken netjes, morgen weer twee planken doen'. Alleen dat vergeet ik dan helaas weer.

Komt het u ook zo
bekend voor?

Het grote voordeel van verhuizen is dat je spullen weg moet doen. Dan moet je wel, want meestal is er geen plaats voor alles. Maar om nu te verhuizen om mijn troep weg te doen gaat mij iets te ver. Het brengt mij wel op een idee (smile). Nee, toch maar niet. Heb een heerlijk huis, gewoon maar beginnen met opruimen.

Wat betreft het scheiden van groente-en tuinafval, kranten, plastic, batterijen heb ik totaal geen moeite, er komt zelfs geen snippertje plastic in de vuilniszak terecht, maar als je ziet hoeveel keer een mens (in dit geval mijn man) naar de container moet lopen is echt niet normaal meer. Ga ik mijn medicijnen ophalen dan worden die tegenwoordig verpakt door de robot. Robot? Ja, die verzamelt de medicijnen en verpakt ze in een grote plastic zak, terwijl je als je veel losse medicijnen moet ophalen, moet betalen voor een tasje.

Ook voor het openen van sommige verpakkingen heb je een schaar en kracht nodig. Kracht, iets wat een hoop mensen niet meer hebben in de vingers.

Ga nu maar eens diep nadenken waar ik mee ga beginnen.

Tot volgende week!

reageer als eerste
Meer berichten