Met het warme weer gingen de scouts van de Scouting Tono-groep heerlijk vlotvaren op de poldervaart.
Met het warme weer gingen de scouts van de Scouting Tono-groep heerlijk vlotvaren op de poldervaart. (Foto: Antoinette Zwitserlood)

Vlotvaren voor Schiedamse scouts in hittegolf

Schiedam – In een hittegolf is het altijd lekker verblijven bij het water. De scouts van de Scouting Tono-groep bouwden vlotten en gingen heerlijk varen op de poldervaart.


Door de corona-pandemie moesten de meeste scoutinggroepen helaas hun zomerkamp annuleren. Zo ook de scouts van de Scouting Tono-groep. Om toch een minikampje te hebben verzon de leiding een weekend in het eigen groepshuis aan de Sweelinksingel.

Een van de onderdelen was het bouwen van vlotten, en natuurlijk het varen hiermee. Door het warme weer groeide dit onverwacht uit tot een hoogtepunt van dit minikamp. Collega scoutinggroep Taizé uit Schiedam-Kethel leende hun materialen en hun gebouw uit zodat de scouts van de Scouting Tono-groep op de poldervaart konden varen. Een voorbeeld van de goede samenwerking tussen de scoutinggroepen in Schiedam.

Buiten het vlotvaren hielden de scouts onder andere ook nog een dropping, een kampvuur en speurden ze een kwijtgeraakte hond en kanarie op. Na het minikamp is het nu vakantie. Op 5 september beginnen de opkomsten weer. Meer informatie hierover is te vinden op www.scoutingtono.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden