Foto:

Inzamelingsactie voor BuurtAED in Schiedam-West geslaagd!

Schiedam - In Schiedam-West, omgeving Vlaardingerdijk, hangt binnenkort een AED in de straat. De buren hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen 4 weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.


Initiatiefnemer van de actie Mickael de zwart: 'Met veel donaties uit de buurt en een donatie vanuit de gemeente Schiedam is het gelukt om binnen 4 weken de AED bij elkaar te krijgen, De AED zal binnen enkele weken worden opgehangen in de wijk en zal 24/7 beschikbaar zijn bij een reanimatie. Ik wil iedereen die heeft gedoneerd en/of heeft geholpen met de actie bedanken voor het realiseren van een AED in de wijk.'

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden