Foto: Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport komt weer op gang, Transavia gaat weer vliegen

Regio - Vanaf donderdag 18 juni verzorgt Transavia weer vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Malaga, Alicante, Ibiza, Girona (allen Spanje), Faro in Portugal en Split (Kroatië) zijn de eerste bestemmingen die weer in het vliegschema van Transavia zijn opgenomen vanuit Rotterdam. Hiermee komt stap voor stap het commercieel vliegverkeer weer op gang op de regionale luchthaven in Rotterdam. 

Vanaf maart dit jaar nam op RTHA het vliegverkeer vanwege verminderde vraag naar vliegreizen en restricties vanuit (internationale) overheden af. Ook besloten vliegmaatschappijen hun vloot aan de grond te houden. Als luchthaven met een vitale functie in Nederland bleef RTHA operationeel voor repatriëring, maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer.

Om alle passagiers veilig en verantwoord te laten verblijven op de luchthaven heeft RTHA nieuwe luchthavenrichtlijnen opgesteld. Zo is het dragen van een niet-medisch mondkapje voor passagiers en luchthavenmedewerkers in de terminal verplicht. En moeten passagiers die de terminal betreden een vooraf ingevulde gezondheidsverklaring laten zien. Alle passagiers en onze luchthavenmedewerkers moeten zich aan deze regels houden. Wegbrengers en ophalers blijven buiten wachten, bij voorkeur op het parkeerterrein bij de auto.

Rotterdam The Hague Airport kijkt ernaar uit om de eerste vluchten van Transavia na een periode zonder commercieel vliegverkeer weer te faciliteren. CEO Ron Louwerse: “Wij hechten grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die via onze luchthaven reist en op de luchthaven werkt. Wij vertrouwen erop dat passagiers met de nieuwe regels veilig en verantwoord hun weg zullen vinden en dat ze de aanwijzingen van ons luchthavenpersoneel goed opvolgen. Alleen zo kunnen we het vliegverkeer op Rotterdam The Hague veilig en gezond afhandelen.” 

Verwacht wordt dat het aantal vluchten en het aantal bestemmingen langzaam weer zal toenemen. Transavia bekijkt dit vooralsnog per week. Wanneer andere maatschappijen hun vluchtschema hervatten op Rotterdam The Hague Airport is nu nog niet bekend

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden