Opbrengst Roparun ondanks niet doorgaan toch al 1,5 miljoen euro!

Schiedam - Ondanks het niet doorgaan van de Roparun in het Pinksterweekend, hebben de 340 teams dit jaar toch 1,5 miljoen euro bijeengebracht voor de doelen die Roparun steunt. Donaties komen nog steeds binnen, maar een nieuwe recordopbrengst van 5,6 miljoen zoals vorig jaar verwacht Stichting Roparun dit jaar niet.


“Op dit moment zijn we ontzettend trots op elke euro die we op weten te halen in deze moeilijke tijd waarin ondersteunende zorg voor mensen met kanker niet minder belangrijk is geworden. Het is dan ook fantastisch om te zien dat de teams zich blijven inzetten voor onze goede doelen, ondanks het afgelasten van het evenement”, aldus Wiljan Vloet, directeur Roparun.

Stil zitten

Zaterdag 30 mei zou een recordaantal van 340 teams in Parijs en Bremen aan de start staan van de Roparun. De estafetteloop van meer dan 500 kilometer met als finish Rotterdam, zou dit jaar de 29e editie beleven. Bijna 9.000 deelnemers en ruim 500 vrijwilligers stonden in de startblokken toen in maart besloten moest worden dat het evenement niet kon doorgaan. Vloet: “Iedereen keek er erg naar uit. Niet kunnen starten is teleurstellend, maar gezien de omstandigheden kregen we gelukkig veel begrip. Er zijn teams die al vijftien jaar of zelfs langer meedoen en nu voor het eerst in jaren thuis zijn met Pinksteren. Maar stilzitten is er voor veel ‘Roparunners’ niet bij. Deelnemers zijn op zoek gegaan naar alternatieve manieren om geld in te zamelen. Meedoen aan een digitale run of andere (online) acties, is voor veel deelnemers en vrijwilligers een manier om ons toch te steunen.”

Over Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam die jaarlijks plaatsvindt in het Pinksterweekend. De eerste editie vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met bijna 9.000 deelnemers. Met deze sportieve teamprestatie halen deelnemers geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Roparun 2021 vindt plaats in het Pinksterweekend van 22-24 mei.

 Voor meer informatie over de Roparun kijk op www.roparun.nl  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden