Foto: GinoPress B.V.

Meedenken over gevaarlijke spoorweg-overgang Kandelaarweg

Schiedam - De veiligheid en invulling van de spoorwegovergang bij de Kandelaarweg staat al enige tijd ter discussie. De gemeente Schiedam pleit al langer voor maatregelen om de oversteek veiliger te maken. Sinds begin van deze maand staat er aan beide zijden een bord waarmee opgeroepen wordt mee te denken over de toekomst van de overgang.


Maandagavond vond op de overgang een dodelijk ongeluk plaats waarbij een auto werd geschept door een voorbijrazende trein. Naast de overgang staat een bord met een verwijzing naar de website www.meedenkenoverdezeoverweg.nl. De website was tot nog toe niet gevuld, de gemeente Schiedam laat weten dat een update geplaatst zal worden met een korte stand van zaken.

Medio maart wordt de website aangevuld met nieuwe stukken en de resultaten van de meedenkavond en ideeënbus op de website. Op de laatste gelijkvloerse overgang op het traject Dordrecht - Leiden zijn de afgelopen 2,5 jaar 3 ongevallen met dodelijke afloop gemeld. Prorail en MRDH onderzoeken de mogelijkheden voor een eventuele gewijzigde invulling van de overgang samen met de gemeenten Rotterdam (grondgebied), Schiedam, Midden-Delfland en Delft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden