Politie zoekt vierde man in zaak dodelijk schietincident Boomgaardstraat

Schiedam - De politie heeft woensdag twee verdachten aangehouden voor een schietpartij in Schiedam eind december waarbij een 26-jarige man om het leven kwam. Eerder hield de politie in deze zaak al twee mannen aan. Vermoedelijk zijn de drie personen vanaf de Ooievaarsteeg opgepikt door een vierde persoon in een auto. Daar is de politie dringend naar op zoek.


Zo'n twintig rechercheurs doen onderzoek. Zij riepen in de uitzending vorige maand (21 januari) via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. In de tv-uitzending werden er onder meer bewakingsbeelden waarop het verdachte drietal is te zien. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera's die langs de vluchtroute hangen. Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op de derde verdachte die op die beelden te zien is.

Tekst loopt onder video door

 
Zaterdag 28 december vond rond 19.30 uur het schietincident in de Schiedamse woning plaats. Hulpdiensten troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

De rechercheurs hebben een aantal vragen voor het publiek. Zoals: weet u wie er betrokken zijn bij het schietincident, wat was de aanleiding voor het schieten? Heeft u meer info en nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844, de gratis Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. 

Lees het hele bericht hier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden