ZVVS levert 7 Nederlandse Kampioenen op NJJK

Afgelopen weekend was het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap korte baan in Eindhoven. Voor ZVVS deden 12 zwemmers mee. 

Schiedam - Thierry deed mee aan de 10-kamp voor junioren 1-2. Dave ging van start op de 6 kamp in dezelfde leeftijdscategorie. En Anna, Bjorn, Evelyn, Jelle, Jill, Karlijn, Sophia, Tessa, Niels, en Wesley starten op verschillende individuele nummers. Ze waren erg succesvol. 

Anna werd in een nieuw Nederlands Record, kampioen op de 100m schoolslag. Op de 50m schoolslag zwom ze naar de 1e plaats in een nieuw kampioenschapsrecord. En ook op de 200m schoolslag, 200m wisselslag en 400m wisselslag werd zijn Nederlands Kampioen.

Niels maakte zijn favoriete rol waar, door op de 200m rugslag kampioen van Nederland te worden. En verraste zichzelf misschien een beetje door met sterk zwemmen 3e op de 100m rugslag en de 400m vrije slag te worden.

En dan werd ook Karlijn ook nog een Nederlands Kampioen op de 100m vlinderslag. Op de 50m vlinderslag verloor ze met 7 honderdste net de strijd en was ze 2e. Sophia maakte de medaille regen compleet door in een hele spannende race naar de 3e plaats op de 200m vrije slag te zwemmen. 

Thierry behaalde een 13e plaats in het grote klassement, de 10-kamp. Een prima prestatie in het sterke deelnemersveld veel al 1 jaar oudere deelnemersveld. Hij wist ook nog een nieuw Nederlands record op de 100m wisselslag op zijn naam te zetten.

Dave behaalde een geweldige 7e plaats in het kleine klassement. Hij deed dit door op al zijn afstanden, soms ook op de tussentijden, een PR te zwemmen. Echt een mooie prestatie bij zijn debuut op zo´n toernooi. Voor de overige zwemmers, soms net, geen medailles, ondanks de prima prestatie omdat er wel PR's werden gezwommen. En als je al mag mee doen, bekend dat al dat je tot de 30 beste van Nederland behoort. 

Is zwemmen misschien ook jouw sport? Kom gerust een kijkje nemen om te zien hoe leuk wedstrijdzwemmen is. We hebben voor ieder zwemniveau passende wedstrijden. En misschien ook wel fijn om te weten, je hebt niet iedere weekend een wedstrijd, dus genoeg tijd voor andere activiteiten. Neem eens een kijkje op www.zvvs.nl  of instagram @zvvswedstrijdzwemmen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden