1000e leerling voor JINC Schiedam Vlaardingen


1000e leerling voor JINC Schiedam Vlaardingen

Op 10 december zal JINC Schiedam-Vlaardingen haar 1000ste leerling bereiken tijdens een Sollicitatietraining op De Internationale Vos in Vlaardingen. Professionals, onder andere van Mammoet en De Samenwerking, komen naar de school om aan de hand van rollenspellen duidelijk te maken op welke wijze je succesvol solliciteert.

Schiedam / Vlaardingen - Sinds het najaar van 2017 is JINC actief in Schiedam en Vlaardingen met projecten om jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand voor te bereiden op een succesvolle loopbaan. En met succes. Inmiddels hebben ruim 970 leerlingen basisschool- en vmbo-leerlingen deelgenomen aan de projecten Bliksemstage, Sollicatietraining en Taaltrip.

Dankzij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., de gemeente Schiedam en de inzet van 34 bedrijven heeft JINC in 2017 kunnen starten in Schiedam. Het LIFE college in Schiedam was de eerste middelbare school, die deelnam aan het project Sollicitatietraining. Een jaar later startte JINC ook in Vlaardingen.

Op 10 december bereikt JINC Schiedam-Vlaardingen de mijlpaal van de 1000ste leerling op de Internationale Vos in Vlaardingen. Inmiddels hebben meer dan 100 bedrijven hun deuren voor leerlingen uit Schiedam en Vlaardingen geopend, onder meer Frankeland groep, Kloet, Kiddoos en Albert Heijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden