Het programma De Monitor besteedt aandacht aan de rattenplaag in Nieuwland.
Het programma De Monitor besteedt aandacht aan de rattenplaag in Nieuwland.

Schiedamse rattenplaag zondag op landelijke tv

Zondagavond 8 december is Schiedam op televisie. Het programma De Monitor besteedt aandacht aan de rattenplaag in Nieuwland. Om 22.40 uur is de uitzending op NPO 2 te zien.

Door Frank Willemse

Schiedam - Nieuwland bewoonster Willy Heikamp, die al meerder jaren strijdt tegen de rattenplaag in haar wijk, werd geïnterviewd. Volgens de redactie van het onderzoeksprogramma is Schiedam een voorbeeld van de overlast van ratten die naast onveiligheid ook ziektes overbrengt zoals de ziekte van Weil die geelzucht kan veroorzaken.

Wijkbewoonster Heikamp strijdt al jaren tegen de plaag en is al meerdere keren met haar klachten naar de gemeente geweest. Zo probeert zij de gemeente Schiedam, die dierenoverlast dient te bestrijden, wakker te schudden.

Volgens wethouder Ooijevaar probeert de Irado met het weghalen van struiken en bosjes aan de schuilplaatsen van ratten iets te doen. Ook schone en nieuwe vuilnisbakken moeten de ratten weghouden bij voedselafval.

Maar volgens de gemeente en Irado is het buiten gooien van voedselresten de voornaamste oorzaak van de rattenplaag die ook in andere wijken zich voordoet. Al eerder was de rattenplaag in Schiedam al op de televisie bij NOS journaal, het RTL nieuws en op Rijnmond TV en de plaatselijke televisie te zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden