Fotowedstrijd: de mooiste natuurfoto van Midden-Delfland


De categorie Natuurbescherming is toen gewonnen door Ellen Keizer uit Pijnacker met een foto van een tureluur en grutto op één hekje.
De categorie Natuurbescherming is toen gewonnen door Ellen Keizer uit Pijnacker met een foto van een tureluur en grutto op één hekje.

Fotowedstrijd: de mooiste natuurfoto van Midden-Delfland

Natuurlijk Delfland organiseert de fotowedstrijd: wat is jouw mooiste natuurfoto uit 2019? Er worden vier prijzen uitgereikt in de categorieën: vogels, planten, insecten en natuur overig. De winnaars ontvangen elk een bon ter waarde van € 50,-- die in de afdelingswinkel te besteden is.

Regio - Foto's uit het werkgebied van Natuurlijk Delfland hebben de voorkeur. Iedereen in het werkgebied wordt uitgenodigd om foto's uit Midden-Delfland, Delft, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Rijswijk en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag) in te sturen.

Bewerk of verklein de foto niet en zet de categorie er bij. Een korte toelichting per foto wordt op prijs gesteld. Alle inzenders ontvangen een bericht wanneer de prijzen worden uitgereikt. Inzenden uiterlijk voor 24 december. Stuur je foto naar afdelingDelfland@knnv.nl

Vorig jaar is ook een fotowedstrijd geweest, toen waren de categorieën natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. De categorie Natuurbescherming is toen gewonnen door Ellen Keizer uit Pijnacker met een foto van een tureluur en grutto op één hekje.

De foto is gemaakt op 4 juni 2018 in De Groenzoom. Zowel de tureluur als de grutto zijn hier regelmatig te zien, maar zo gebroederlijk naast elkaar in de avondzon dat is een gelukstreffer.

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze activiteiten komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden