Schiedam in 't Kort


Art Gallery Voûte exposeert tot en met 26 december schilderijen van Walter van Oel.
Art Gallery Voûte exposeert tot en met 26 december schilderijen van Walter van Oel. (Foto: )

Schiedam in 't Kort

Workshop E-books

Schiedam - De Bibliotheek Schiedam organiseert op donderdag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur de workshop E-books lenen in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Deelnemers nemen een eigen e-reader (met laptop), tablet of smartphone mee. De meeste e-readers (behalve de Kindle) zijn geschikt voor het lenen van e-books van de online Bibliotheek. Er is plaats voor zes deelnemers. Aanmelden kan bij de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam of telefonisch: 010 714 63 00.

'Bakkie doen'

Schiedam - Woensdagmiddag 11 december vertelt oud-politieman Chiel Wilbrink over zijn tijd als politieman in Schiedam. Dit doet hij tijdens de gezellig inloopmiddag voor ouderen bij PPSC, waar u vanaf 13.30 welkom bent voor een bakkie, een praatje of een meer sportieve activiteit. Chiel Wilbrink start om 14.30 uur met zijn verhalen. Oud-politieman Chiel Wilbrink heeft vijf boeken gemaakt over de Schiedamse politie. Die boeken hebben aansprekende titels zoals 'Korte lontjes en lange vingers' en 'Plaatboeven en boevenvangers'.

Bakkie doen bij PPSC is een wekelijkse inloopmiddag, georganiseerd door de ouderenraad. De toegang voor de Derde Helft en de lezing is gratis.

Digitaal spreekuur

Schiedam - Een vraag over de installatie of het gebruik van uw mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of digitale camera? Uitleg over het openen van een bijlage in de mail of de werking van een app op de tablet of smartphone? Kom dan van 13.00 tot 16.00 uur naar het gratis Digitaal Spreekuur op dinsdag 10 december in de Bibliotheek in De Brug of op maandag 16 december in Ontmoetingscentrum De 5 Molens. Deskundige vrijwilligers zitten klaar om advies te geven. Het spreekuur heeft een open inloop. Bezoekers nemen hun eigen apparaat en eventuele wachtwoorden mee. Het advies is gratis. Er zijn geen lange wachttijden.

Expositie

Schiedam - Art Gallery Voûte exposeert tot en met 26 december in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam nieuwe schilderijen van Walter van Oel (1942). Walter studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. De schilderijen zijn te koop en te huur. De expositie is toegankelijk elk weekend van 12.00 tot 17.30 uur en op afspraak. Meer informatie: www.ArtGalleryVoute.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden