Opkomen voor de sport en zwemmen in Schiedam.
Opkomen voor de sport en zwemmen in Schiedam. (Foto: Mari Dingenouts)

Mari Dingenouts zet definitief punt achter inzet voor sport en zwemmen

Mari Dingenouts heeft een maand eerder dan gepland een punt gezet achter zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid als adviseur Projectgroep, voor de Stichting Vrienden van Zwembad Zuid en alle hieruit voortvloeiende inspanningen voor sport en bewegen in Schiedam.

Schiedam - Alle informatie, werkzaamheden en adviezen zijn vanaf 1 juni overgedragen aan de nieuwe secretaris. Dingenouts wil de voorzitter en secretaris in het vervolgproces vanaf 1 december niet voor de voeten lopen en vindt het tijd om zijn 58-jarige vrijwilligersloopbaan in Schiedam af te bouwen en zijn gezondheid te beschermen.

"Het nieuwe proces middels een gemeentelijke, in mijn ogen onvolledige, startnotitie voor sport, bewegen en accommodaties in Schiedam wordt behandeld op 3 en 10 december in de gemeenteraad, maar daar zal ik me niet meer tegenaan bemoeien."

Dingenouts: "Het was mij een genoegen mij te hebben mogen inzetten voor het behoud van zwembad Zuid sinds 2002 en voor zwemsportstimulering."

In 2007 stond Dingenouts in de Gemeenteraad mede aan de basis van het (verder) ontwikkelen van de breedtesport in Schiedam als belangrijke aanvulling op de komst van binnen- en buitensportaccommodaties onder de noemer: een leven lang sporten en bewegen.

Dingenouts werkte verder mee aan het nieuwe Sport- en accommodatiebeleid in 2016, een beter toekomstperspectief sport- en bewegen en accommodaties in de oude wijken beneden de Hoekse Metrolijn met name voor mensen die graag sporten in verenigingsverband en aan een noodzakelijk Multifunctioneel Sportcentrum met hernieuwd zwembad in aansluiting op de herontwikkeling van het gebied van en rond de Wilhelminahaven in samenwerking met de omliggende bedrijven voor hun medewerkers. Hij was betrokken bij de aanleg van het Getijdenpark aansluitend bij het huidige Zwembad.

Hij was actief voor de Vriendenstichting en haar bestuurlijke organisatie en werkte aan de terugkeer van het schoolzwemmen. "Het was een waarlijk genoegen samen te werken met al die vrijwilligers die zich ook in hebben gezet voor onze sportieve en beweeglijke samenleving."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden