Lentiz leerlingen doen mee aan de landelijke MBO challenge voedselverspilling

Schiedam - Dit bericht is ingezonden op www.nieuwestadsblad.nl. Iedere Schiedammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!


Leerlingen van het Lentiz Life College stonden op donderdag 28 november in de Albert Heijn in winkelcentrum Hof van Spaland te Schiedam om klanten voorlichting te geven over voedselverspilling. Deze publiekscampagne is onderdeel van een landelijke MBO challenge waarbij studenten ideeën insturen hoe voedselverspilling tegen te gaan. Het idee dat de Lentiz Life studenten inzenden is om met gerichte publieksacties verschillende doelgroepen te benaderen. De actie in de Albert Heijn op die donderdag richtte zich op het koop- en consumentengedrag van volwassenen. De studenten gaven tips hoe voedselverspilling thuis tegen te gaan. Daarnaast vertelden zij ook wat de Albert Heijn zelf doet in haar winkels om zo min mogelijk voedsel te verspillen.

Op de dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2019 organiseerden de studenten voor hun eigen school een ontbijt met voedsel dat de dag ervoor zou worden weggegooid of afgevoerd. Het werd een uitgebreid smakelijk ontbijt waar niks mis mee was maar door regelgeving in de winkels niet meer mag worden verkocht. De leerlingen die mochten aanschuiven aan het ontbijt konden in één oogopslag zien wat de omvang van het probleem van voedselverspilling is.

Het idee van de studenten, uitgewerkt op schrift en in beeld, zal worden beoordeeld door een jury, half januari 2020 volgt de uitslag. De studenten worden gedurende de Challenge begeleid door het NME centrum van de gemeente Schiedam waar ze ook stage lopen.

Meer berichten