Foto: Politie Rotterdam

'Onbegrijpelijk. Welke lafaards pikken nou een herdenkingssteen?'

Schiedam/Rotterdam - De politie kan nog steeds niet bevatten dat er in de nacht van dinsdag op woensdag een Stolperstein is gestolen op de Rotterdamsedijk in Schiedam, vlakbij de grens met Rotterdam. Het losbikken van de herdenkingssteen moet lawaai hebben gemaakt en dus hoopt de politie dat getuigen zich melden. 'Welke lafaards pikken nou een herdenkingssteen? Wat iemand ertoe beweegt om zoiets te stelen, is niet alleen voor de buurtbewoners een raadsel, ook de politie is droevig verrast.'

'Een herdenkingssteen pikken waar familieleden van oorlogsslachtoffers een mooie herinnering aan hebben. Sommige dingen zijn onbegrijpelijk', aldus de politie. Daarom doet de politie een dringende oproep aan getuigen. Wie heeft er dinsdagavond- of nacht iets gezien of gehoord tijdens het losbikken van het cement? Wie heeft de steen wellicht te koop aangeboden gekregen?

Vermoedelijk is de Stolperstein in de nacht van dinsdag op woensdag uitgegraven op de Rotterdamsedijk. De steen is ooit aangeboden ter nagedachtenis aan Abraham Bobbe, die in 1942 op 38-jarige leeftijd werd vermoord in een concentratiekamp.

Wie meer weet, kan dat melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden