Dorpskerk Kethel kleurt oranje!

Schiedam - Van 25 november tot 10 december kleuren gebouwen oranje, de kleur van de dageraad. Niet alleen in onze regio, maar in het hele land en in meer dan 100 landen als signaal in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. En Schiedam doet nu ook mee!


Orange the World is de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Daarom is aandacht belangrijk. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World, een initiatief van de Verenigde Naties. Zo zijn in de afgelopen jaren onder andere de Sfinx in Egypte, de Brandenburger Tor, de Niagara watervallen en de Erasmusbrug oranje uitgelicht.

Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

De gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis doen dit jaar voor het eerst mee aan de campagne Orange the World, mede dankzij de inzet van de Soroptimist Club Beneden Maas. Deze internationale serviceclub van vrouwelijke professionals zet zich onder andere in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, het elimineren van geweld tegen vrouwen en meisjes is daarbij één van de doelen. Meedoen aan de campagne draagt bij aan een hoopvolle toekomst zonder geweld.

Gebouwen, die oranje kleuren zijn:

Dorpskerk in Schiedam-Kethel

Schansbrug in Maassluis

25 november tot 10 december

Maandag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Vanaf die dag tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties waaronder Soroptimisten International wordt een bruisende campagne gevoerd.

Voor meer informatie: www.orangetheworld.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden