'Druk druk, maar we komen er aan!'

Schiedam - Er werd de laatste weken flink heen en weer gemaild tussen Madrid en Schiedam. Rijmloze HoofdPiet had slecht nieuws: Rijmpiet was ziek. En die is nodig om de pakjes op de juiste adressen te laten bezorgen. Pim van het ontvangstcomité liet op zijn beurt weten dat er hier ook dichters zijn maar dat de sleutel van het Pietenhuis zoek was. Als dat allemaal maar goed afloopt! Hieronder eerst antwoord van Rondrennende Hoofdpiet, en tot slot nog een laatste bericht van Pim.


Madrid, november 2019 - 'Beste Pim, wat een opluchting, dat jullie mee kunnen dichten! Geweldig idee was dat zeg! Heeft de burgemeester zeker bedacht. En zelfs een stadsdichter… Goed hoor! Dat is nu alweer de zoveelste keer, dat jullie ons uit de brand helpen. Zelfs Sint Nicolaas is een beetje de tel kwijt geraakt, hoe vaak dit al gebeurd is…
'Ik heb de lijst met pakjes opgestuurd, dus die heb je ruim op tijd. Onze InpakPieten hebben de pakjes allemaal gesorteerd, zodat de gedichten er zo bij gedaan kunnen worden. Handig hoor! Dat heb ik zelf bedacht…

'Overigens heb je helemaal gelijk, als je zegt dat de Pieten soms wat onhandig zijn… Laat het woordje soms eigenlijk maar weg. Ze ZIJN gewoon onhandig! Daarom moet ik ook zo goed opletten, dat alles naar wens gaat. Daar hoef ik niet op Sint Nicolaas te rekenen hoor. Die vindt het allemaal wel leuk…

'Met RijmPiet gaat het ietsjes beter, maar hij moet nog in bed blijven en goed uitzieken volgens ZiekenboegPiet. Ik hoop dat hij snel opknapt.

Overigens… over onhandig gesproken…

'Ik heb HuisPiet even aangesproken over de sleutel. En je raadt het al... gewoon in zijn zak gestopt en meegenomen. Niet te geloven toch? Zie je wel, dat ik overal op moet letten… Ik heb de sleutel direct naar je opgestuurd. Laat even weten, als je hem hebt ontvangen.

'Hier heeft iedereen heel veel zin om naar Schiedam te komen, hoor! Dat merk je aan alles. Er wordt ook al goed geoefend op de Schiedamse liedjes… Doen de Schiedamse kinderen dat ook? Volgens het vaarschema komen wij op de 16 november aan in Schiedam. Ik kijk er naar uit.

'Moet nu gauw verder, anders komen we niet op tijd… Druk, druk, druk...'

(Je rondrennende HoofdPiet)
 

Schiedam, november 2019 - 'Beste Piet, we hebben alles goed ontvangen hoor.
Iedereen is druk aan het dichten geslagen… zelfs de burgemeester, Kees en ikzelf. Kun je nagaan. Is overigens wel leuk om te doen… Zeker als je het allemaal samen doet.
'We zijn overigens wel blij dat jullie de sleutel nog hadden, want dat was het enige exemplaar! We laten er snel een aantal bijmaken. Dan kan HuisPiet ook een sleutel houden.
'Hier is zo'n beetje alles klaar om jullie op de 16e te ontvangen. Heel Schiedam… en vooral de kinderen … kijkt naar jullie komst uit! Doe voorzichtig onderweg en tot 16 november!'
(Pim)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden