Westfrankelandsedijk/Admiraal De Ruyterstraat is het gevaarlijkste kruispunt van Schiedam!

Schiedam - RTL Nieuws heeft onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid per regio. Er werd daarbij mede goed gekeken naar het aantal verkeersdoden op kruispunten dat met het jaar toeneemt. Vorig jaar telde de politie in Nederland 172 dodelijke ongevallen. Een jaar eerder waren dat er nog 157. Kruispunten zijn sowieso gevaarlijk: in de afgelopen drie jaar raakten bij 16.000 ongelukken mensen gewond. Uit het onderzoek blijkt dat Schiedam 14 zogenaamde 'blackspots' kent: plekken waar in drie jaar minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. Ook plekken waar minstens zes ongelukken met een ziekenhuisbezoek als gevolg zijn geweest, worden meegeteld.


In drie jaar tijd zijn in Schiedam 1.595 ongelukken geteld. Bij twee ongevallen vielen doden te betreuren, 242 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Westfrankelandsedijk, Admiraal De Ruyterstraat is met 10 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van de stad en zelfs van de gemeente. De afgelopen jaren zijn in Schiedam steeds meer ongevallen geregistreerd.

Bij 74 procent van de ongevallen in Schiedam zijn personenauto's betrokken. Flankongevallen komen het meest voor. Bij 48 procent van de ongelukken waarvan de soort bekend is, gaat het om flankongevallen.

Dit artikel is gebaseerd op alle geregistreerde ongelukken in Schiedam, niet alleen die op kruispunten.

Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden. Met 95 fatale ongevallen zijn de kruispunten in Noord-Brabant van alle provincies het meest dodelijk gebleken in de afgelopen drie jaar. In Zuid-Holland waren de meeste ongevallen met gewonden.

Bron RTL Nieuws

Meer cijfers en het gehele onderzoek vind je hier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden