Wat is jouw visie op het 'nieuwe Schiedam'?

Foto:

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam is druk bezig met de nieuwe Stadsvisie en vraagt daarvoor de hulp van jullie! Alle Schiedammers zijn uitgenodigd om zijn of haar mening te geven over hoe de stad er over een aantal jaar uit hoort te zien en op welke punten er een plan van aanpak moet komen. 'Als ik de toekomst van Schiedam mag bepalen dan...', zo luidt de vraag die de gemeente in hun campagne aan inwoners stelt. Speciaal voor de antwoorden is een ansichtkaart ontworpen waarmee iedere Schiedammer zijn of haar mening kan geven. 


'Om te zorgen dat Schiedam een aantrekkelijke stad is om in te wonen en werken is het belangrijk om na te denken over de toekomst. Hoe die toekomst eruitziet schrijven we op in een stadsvisie. De Stadsvisie vertelt het verhaal van de toekomst van onze stad.' Zo kondigt de gemeente Schiedam de nieuwe, nog te ontwikkelen Stadsvisie aan. Alle Schiedammers worden gevraagd mee te denken en mee te schrijven.

Bijvoorbeeld over de groei van het aantal inwoners, bereikbaarheid met de fiets en auto, de inrichting van openbare ruimte, wonen, maar ook het aanbod van winkels en hoe we met elkaar willen samenwerken. En het leuke is, iedereen kan mee denken over de toekomst van Schiedam! Je kunt op verschillende manieren meedoen. Laat een ideeënkaart achter in één van de dertig brievenbussen in de stad, vul de vragenlijst in of ga in gesprek tijdens bestaande evenementen. Of bekijk de Doe-mee-pagina voor meer informatie en de nieuwspagina voor het laatste nieuws of ga direct naar de agenda. Waar?

Op de speciaal daarvoor in het leven geroepen website toekomstschiedam.nl. Wij peilden alvast de stemming van enkele Schiedammers (zie hiernaast op pagina) en zullen komende tijd regelmatig op de Stadsvisie terug komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden