Foto: Rein Kooyman

Charkov City Opera & Ballet brengt Aïda naar Schiedam

Schiedam - Dat liefde sterker is dan vijandschap, bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de 'Triomfmars'. Toch is Aïda, 14 november in Theater aan de Schie, een intiem en ontroerend drama.


De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning. Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, gelijk aan Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi's muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien.

Aïda wordt opgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet, afkomstig uit de voormalige Sovjetunie en Oekraïne, dat nieuwe producties van bekende grote opera's en balletten produceert. Deels in de oude Oost Europese traditie, maar ook met de ambitie hier een hedendaagse draai aan te geven. De opera wordt onder regie van Marc Krone, muzikale leiding van Jeroen Weierink en in samenwerking met een Nederlands artistiek team naar de theaters gebracht. De opera bevat Nederlandse boventiteling.

Arrangement Klassiek aan de Schie

Voorafgaand aan de voorstelling Aïda kunt u het horeca arrangement Klassiek aan de Schie bijboeken. Geniet van een klassiek intermezzo. Onder het genot van live muziek in de foyer van Theater aan de Schie geniet u van speciaal geselecteerde wijnen en bijbehorende hapjes. Laat u meeslepen door prachtige muziek en prikkel uw zintuigen.

Donderdag 14 november om 20.15 uur in Theater aan de Schie. Reserveren kan via theateraandeschie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden