Foto: Picasa

Column: Waar is de Schiedamse wasstraat voor scootmobielen?

Schiedam - In haar column van deze week kijkt Joke Ballijns rond in Schiedam, maar een wasstraat voor scootmobielen ziet ze niet!


'Zoals u weet verplaats ik mij al geruime tijd in een scootmobiel en heb ik er inmiddels bijna 3000 kilometer opzitten. Dat opzitten is natuurlijk letterlijk en figuurlijk. Met mijn scootmobiel behoud ik mijn vrijheid en wat nog veel belangrijker is mijn onafhankelijkheid, ik hoef niets te vragen. Wist u dat er in de regio Vlaardingen, Maassluis en Schiedam ruim 1900 scootmobielen rondrijden met een WMO indicatie? Dan tel ik nog niet eens mee de scootmobielen die privé zijn aangeschaft, daar is geen indicatie van.

Toen ik hem net had was ik echt van mening dat ik een van de weinige uitverkorene was en zei vrolijk tegen iedereen gedag, vriendelijkheid kost niets, maar de ervaring leert dat inmiddels niet veel mensen teruggroeten.

Doordat ik echt door wind en weer op mijn scoot zit en het de laatste maanden niet schoon op de weg was in verband met de vele opbrekingen in de stad heb ik best wel veel door de modder gecrost. Kreeg bij het inparkeren bij de Soos dan ook de opmerking: zo die mag ook wel eens door de wasstraat, wat wel een terechte opmerking was. In een ver verleden maakte ik de omgeving onveilig met mijn rode snorfiets en die bracht ik gewoon naar de wasstraat, deed mijn kaplaarzen aan en voor een euro kon ik hem soppen en afspoelen, super gemakkelijk. Heb bij mijn rondkijken in Schiedam dan ook gezocht naar een mogelijkheid om ook mijn scootmobiel in een wasstraat te zetten en dat viel niet mee, wist dat er een wasstraat was met boxen waar je zelf je auto kon wassen en dacht daar ga ik het proberen.

Helaas was weer de weg opgebroken en stond er een flinke rij met auto's te wachten. Ik kon er nog net langs en ging een kijkje nemen hoe het werkte. Stapt er een man uit een grote SUV, kijkt naar mijn scoot en vraagt wat ik van plan ben met dat ding. Dat ook ik maar gewoon in de rij moest gaan staan. Ziet u het voor u, dikke grote wagens met een rode scootmobiel ertussen, nee he, ik dacht dit gaat hem niet worden en ben maar gedraaid. Heb wel vrolijk naar die meneer gezwaaid hoor.

Mijn oog valt op een bedrijfswagen waarvan ik de naam niet zal noemen, die elektriciteitshuisjes aan het schoonspuiten is. Ik denk: dat is mijn kans en vraag het met mijn liefste stemmetje. Helaas, hij heeft mij herkend en zegt: echt niet, als je daarover gaat schrijven komen ze allemaal langs. Tja, dan zit er niets anders op dan mijn man eens lief aan te kijken, maar of hij er vatbaar voor is? Weet het niet, tenslotte ben ik toch die stoere onafhankelijke vrouw zoals ik altijd verkondig. Misschien een gouden tip: wasstraat voor scootmobielen. Ik zal toch niet de enige zijn die dit wil.'

Joke Ballijns

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden