Harg-Spaland vierde de fantastische uitslag met koffie en gebak.
Harg-Spaland vierde de fantastische uitslag met koffie en gebak.

Zeven keer goud voor de Frankelandgroep!

Schiedam - Het is de Frankelandgroep alweer gelukt. Alle vijf locaties zijn opnieuw beloond met het Gouden Keurmerk in de Zorg. En tweemaal goud was er voor de Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF), zowel voor de wijkverpleging als voor de huishoudelijke zorg.


(door Kor Kegel)

"Het was een spannende week'', zegt Els Nauta, hoofd kwaliteit en communicatie van de Frankelandgroep. "Vorige week maandag hoorde Frankeland als eerste dat het opnieuw goud heeft binnengehaald, de dagen erna volgden Jacobs Gasthuis en Schiewaegh. Donderdag was de auditcommissie in Vaartland in Vlaardingen en vrijdag kwam Harg-Spaland aan de beurt. Conclusie van de auditoren: we hebben het allemaal supergoed gedaan!'' De auditcommissie constateerde dat de filosofie van de Frankelandgroep – 'zo gewoon mogelijk' – op alle niveaus doorleefd wordt, van boven tot beneden en in alle disciplines. De auditoren zagen grote betrokkenheid en enthousiasme. Van bewoners en mantelzorgers hoorde ze grote tevredenheid. Els Nauta: "We zijn er heel trots op dat onze bewoners en cliënten zich zo positief uitspreken over onze medewerkers die voortdurend oog hebben voor wat er aan zorg nodig is.''

Bestuurder Ben de Koning: "We zijn blij. Het is altijd weer fijn als anderen bevestigen wat je zelf al weet, namelijk dat onze zorg- en dienstverlening meer dan dik in orde zijn! Ik ben hartstikke trots op onze medewerkers die elke dag hét verschil maken voor bijna 600 bewoners en 1400 thuiszorgklanten!" 

De keurmerken worden verleend door het kwaliteitsinstituut Perspekt, gevestigd in Utrecht. Sinds 2003 stimuleert de stichting het kwaliteitsdenken in de zorg. Kwaliteit staat hierbij voor een persoonlijke benadering en samenwerking met cliënten, gecombineerd met deskundigheid, professionaliteit en enthousiasme. Els Nauta kreeg teruggekoppeld dat de medewerkers van de Frankelandgroep goed kijken naar wat de bewoners nodig hebben "En dat we dat vervolgens ook gewoon dóen!''

De auditcommissie merkte dat de medewerkers van de Frankelandgroep er plezier in hadden om aan onbevangen personen te laten zien waar ze mee bezig zijn en waarom. De sfeer was uitstekend. Naarmate de week verstreek en er weer goud werd toegekend, werd de stemming steeds feestelijker. "Het is voor alle medewerkers een kroon op hun werk, geweldig!'' zegt Els Nauta.
"Uitslagen die we met trots en blijdschap in ontvangst hebben genomen!'' staat in het persbericht van de Frankelandgroep. Die zin kon onverkort worden overgenomen uit de persberichten van vorige jaren. Maandag was er voor iedereen bij de Frankelandgroep koffie met gebak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden