Foto:

Stadsdichter Schiedam gaat de strijd aan!

Schiedam - Tijdens de tweede editie van het Groot Gouds Stadsdichtersgala treden dit jaar maar liefst vijftien stads- en dorpsdichters uit het hele land in het strijdperk om de Grote Prijs van Gouda. Waaronder ook de Schiedamse stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars. Met 15 deelnemers (een verdubbeling tov vorig jaar) is de kaasstad op 15 november gastheer van de grootste Stadsdichterswedstrijd van het land.


De deelnemers treden op in drie manches. Een van de manches is een veteranen-league met oud-stadsdichters. Yvette is ingedeeld in de 3e en laatste manche. Slechts twee deelnemers per manche mogen door naar de finale. Deze zes deelnemers strijden vervolgens om de grote beker. De Schiedamse stadsdichter neemt het op tegen titelverdediger Ruud Broekhuizen en stadsdichters uit o.a. Texel, Deventer, Hardewijk en Ede. Marjolein Pieks uit Heumen, die vorig jaar nog een 2e plaats wist te behalen, komt dit jaar naar alle waarschijnlijkheid met een touringcar vol Heumense aanhang naar Gouda, om zoveel mogelijk stemmers mee te nemen, en de grote beker mee te roven naar Heumen.

Schiedamse supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom om Yvette een hart onder de riem te steken. Het stadsdichtersgala vindt plaats in de Chocoladefabriek in Gouda, 15 november, aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur.) De toegang tot deze poëtische strijd is geheel gratis, een afwisselende en inspirerende woordenstrijd is gegarandeerd.

De Grote Prijs van Gouda is een initiatief van de Goudse stadsdichter Pieter Stroop van Renen, en wordt mede-georganiseerd en gepresenteerd door de Goudse vice-stadsdichters Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden