Over de inzet in het thuisduel tegen Hillegersberg had trainer Rene Noort niets te klagen. Toch ging Hermes DVS, nadat het op voorsprong gekomen was met 1-4 tenonder. (foto: DPG/gsv)
Over de inzet in het thuisduel tegen Hillegersberg had trainer Rene Noort niets te klagen. Toch ging Hermes DVS, nadat het op voorsprong gekomen was met 1-4 tenonder. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

'We creëren veel kansen maar vergeten te scoren'

SCHIEDAM – Een beladen wedstrijd. Dat is VOB-Hermes DVS. En niet alleen omdat het een duel in de kelder van de vierde klasse F is. Meer nog, omdat Hermes DVS-trainer Rene Noort een VOB-verleden heeft en in de andere dug-out Schiedammer Jerry Visser zit, die tal van jaren de lichtblauwen trainde.


door Gerard S. Verver

Noort kan daar niet druk over maken. Zorgen maakt hij zich over de reeks, die zijn formatie tot dusverre heeft neergezet: vier punten uit zeven wedstrijden en de nummer elf plaats op de ranglijst. "Het is al wekenlang hetzelfde: we spelen een helft goed, creëren veel kansen, maar vergeten ze erin te schieten." Defensief is het hetzelfde liedje. "Zaterdag tegen Hillegersberg is er hard gewerkt maar verliezen we door fouten. We zijn ook te lief. Gooi er maar eens een gele kaart tegenaan." Een plaats onderin 4F was niet de inzet. Dat vraagt om maatregelen. Zoveel speelruimte heeft Noort door een niet te brede selectie echter niet. "Bovendien mis ik door blessures twee spelbepalende spelers." Om het risico van meer kwetsuren te vermijden en niet beschadigd te worden door een mogelijk grote nederlaag blies hij het gisteren geplande oefenduel tegen derdeklasser en periodekampioen Cion af. "Stel dat je weggespeeld wordt, dan gaat dat toch in de hoofden knagen. Tegen VOB mogen ze de kaas niet weer van het brood laten eten. Dan moeten ze er staan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden