Nog even wachten en dan komt de Pakjesboot aan in Schiedam!
Nog even wachten en dan komt de Pakjesboot aan in Schiedam! (Foto: )

'Sleutel van het Pietenhuis is kwijt!'

Schiedam - We kregen onlangs onverwachts een mail uit het verre Spanje onder ogen. Afzender: Rijmloze HoofdPiet. Hij schreef aan Pim van het Schiedamse Sinterklaas-ontvangstcomité over de voorbereidingen van de grote baas in Madrid. Er was goed nieuws: 'Alle pakjes zijn bijna ingepakt.' En minder goed nieuws: 'RijmPiet is heel erg verkouden.' Hieronder volgt het antwoord uit Schiedam.


Schiedam, oktober 2019 - 'Beste Piet, het was inderdaad leuk jullie allemaal weer te zien. En zeker ook weer even bijgepraat met Sint Nicolaas! Dat is altijd leuk. Hij ziet er goed uit, hoor. En hij weet nog van alles te vertellen. Hoe doet hij dat toch?
Toen ik las over de pepernoten in de motor van de stoomboot kon ik me het gezicht van Kapitein Keespiet zo voor me halen…..storm en onweer! Was heel verstandig van je om even uit de buurt te blijven. Is je Piet nog een beetje heel?
Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat je Pieten soms wel HEEL onhandig kunnen zijn…weet je nog, dat een aantal Pieten ooit hun koffer vergeten waren mee te nemen naar Schiedam?
Of dat ze de routekaart naar Schiedam kwijt waren?
Maar pepernoten in de motor van de stoomboot gooien is wel weer heel apart….
Nou ja…het is gelukkig goed afgelopen, zal ik maar zeggen. Over een paar jaar lachen we er om, nietwaar?
Zeg, dat is ook wat met de RijmPiet! Hij is toch wel op tijd beter? Want we kunnen het Sint Nicolaas niet aandoen om alles alleen te doen. En zeker niet, als dat jullie komst naar Schiedam in gevaar brengt. Dat kunnen we helemaal niet hebben.
Ik heb met de burgemeester en met Kees overlegd, of we Sint Nicolaas kunnen helpen. Wellicht hebben we een oplossing. Als jij mij heel snel een lijst stuurt van de pakjes, dat laten wij alle ambtenaren van Schiedam een gedicht schrijven. Bovendien hebben we hier sinds een tijd een echte Stadsdichter! We zullen haar ook vragen mee te helpen. Volgens mij zijn jullie dan al aardig geholpen!
Als jij inderdaad maar niet meeschrijft, want daar bak jij geen pepernoot van!
Laat even weten wat je van dit plan vindt!
Hier is alles in volle gang om jullie aankomst en verblijf in Schiedam te regelen. Alleen hebben wij ook nog een probleem op te lossen.
We hadden bedacht, dat de Pieten in hetzelfde Pietenhuis konden logeren als afgelopen jaar.
Op zichzelf kan dat prima, ware het niet, dat we de sleutel kwijt zijn! Nergens te vinden!
Nu weet ik, dat HuisPiet altijd de sleutel bij zich had. Zou het kunnen, dat hij hem nog steeds heeft?
Kun je dat aan hem vragen? Anders moeten we de deur kapotmaken en dat doe ik liever niet, dat begrijp je…..
Je ziet het… ook wij hebben zo onze problemen. Laat snel wat van je horen, alsjeblieft.

Groeten van ons aan Sint Nicolaas en je Pieten'

(Het Schiedamse Sinterklaas-ontvangstcomité)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden