Schiedam in het teken van zwemmen

Schiedam – Van 11 t/m 17 november wordt in Schiedam de Week van het Zwemmen georganiseerd. Tijdens deze week staat sporten in het water centraal en roept de gemeente haar inwoners op om in beweging te komen. Voor alle doelgroepen worden er extra activiteiten georganiseerd in de Zwembaden Groenoord en Zuid. Het doel is om de zwemveiligheid in Schiedam te verhogen en het bewegen in water onder de aandacht te brengen. De week wordt georganiseerd in samenwerking met Lekker Bezig Schiedam en Optisport Schiedam.

De week wordt op maandagavond afgetrapt met de verenigingsavond. Wethouder Fahid Minhas opent samen met de initiatiefneemster Petra Zwang de Week van het Zwemmen. Daarna presenteren de verenigingen zichzelf. Onder andere de Reddingsbrigade, Aqualis en ZVVS geven een clinic of demonstratie. Op de dinsdag staat er een Aqua'Sportavond op de planning, waar je mee kunt doen aan Aqua'Joggen, Aqua'Robics of Aqua'Float (een soort Yoga op een surfplank).

Verder staan er in de week twee informatiebijeenkomsten gepland over zwemles en kun je in beide zwembaden meedoen aan een Aqua'Ouderenochtend. In het weekend zijn de kinderen aan bod in Groenoord, met op de zaterdag leuke activiteiten zoals snorkelen en zeemeerminzwemmen. Deze activiteiten zijn gratis, maar hiervoor moet wel worden ingeschreven. Op zondag wordt de week spetterend afgesloten met een familiefeest, waarbij de waterspeeltuin en het animatieteam aanwezig zijn in Zwembad Groenoord.

Over Optisport Schiedam
Optisport Schiedam exploiteert naast Zwembad Groenoord en Zuid ook de sporthallen in Schiedam. Zwembad Groenoord en Zuid zijn de beste plekken om te leren zwemmen. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen bij aanvang van de zwemles. Gaandeweg worden er edelstenen en zegels verdiend, kinderen worden beloond zodra ze weer een belangrijke stap hebben gemaakt. Bij Zwembad Groenoord zijn er op de dinsdag en vrijdag ook zwemlesgroepen voor kinderen van 8 jaar en ouder. Op de maandagavond is er zwemles voor volwassenen.

Kijk voor meer informatie ook op www.lekkerbezigschiedam.nl/weekvanhetzwemmen

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden