Tegen Oliveo, met Victoria'04 koploper in 4F, kwam SVV na 0-3 terug tot 2-3. Daarna bleek de Schiedamse pijp leeg en scoorden de bezoekers nog tweemaal. (foto: DPG/gsv)
Tegen Oliveo, met Victoria'04 koploper in 4F, kwam SVV na 0-3 terug tot 2-3. Daarna bleek de Schiedamse pijp leeg en scoorden de bezoekers nog tweemaal. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

SVV weigert om hoofd in de schoot te leggen

SCHIEDAM – Opgeven is geen optie. Dat is ook het motto van SVV's zaterdagformatie. Zeven wedstrijden leverden drie punten en een voorlaatste plaats in de vierde klasse op. Toch is er niemand, die in zak en as verkeert of het hoofd, hoe meesmuilend de buitenwereld ook reageert, in de schoot legt.


(door Gerard S. Verver)

De wil om de recessie te overleven regeert. Dat straalt ook Tony Lentin uit. Hij staat al enige seizoenen als regisseur langs de lijn. Maakte vorig seizoen alle ontwikkelingen en uiteindelijk het uit de competitie halen mee. De draad is toch weer opgepakt. "Met een groep, die er alles voor over heeft om er iets van te maken", vertelt hij voordat aan de verloren thuisbeurt tegen nummer twee Oliveo (2-5) wordt begonnen. Ambities waren er dit seizoen eigenlijk niet. "Het hoofd boven water houden en bouwen aan een team, dat weer een rol, al zal het in het begin een kleintje zijn, kan gaan spelen." Dat leek meteen al aardig te lukken toen in de openingswedstrijd van de competitie PPSC met veel pijn en moeite de volle winst wist te pakken. En als je dan daaruit wat moed geput hebt, slaat het noodlot toe. "Dan raken we, merendeels door blessures, vier sterkhouders kwijt. Moeten we jongens, die eigenlijk nog A'tjes zijn, waaronder een keeper van 17, inzetten. Die laten zich niet weg spelen. De inzet is, van iedereen trouwens, bewonderenswaardig. Petje af."

Meer berichten