Het vaandel met de naam "Redekstam" wordt overhandigd aan enkele leden van de nieuwe leeftijdsgroep
Het vaandel met de naam "Redekstam" wordt overhandigd aan enkele leden van de nieuwe leeftijdsgroep (Foto: Richard Spruit)

Uitbreiding voor Scouting Tono-groep

Schiedam - Dit bericht is ingezonden op www.nieuwestadsblad.nl. Iedere Schiedammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen! De Scouting Tono-groep richt een nieuwe leeftijdsgroep op: de Roverscouts. Met deze leeftijdsgroep biedt de scoutinggroep ook plek aan jongvolwassenen.


“Het is een speltak die we al enkele jaren niet meer hadden”, zo legt Lukas van Mil uit, bestuurslid bij de Scouting Tono-groep. “Maar ook voor de 18-tot-24-jarigen willen we graag Scouting aanbieden, en we zijn ontzettend bij dat dit nu gelukt is.”

Voor de jongvolwassenen kent Scouting Nederland het Roverscouts-programma. Dit is voornamelijk gericht op outdoor-ervaringen, gecombineerd met sociale activiteiten die passen bij deze leeftijdsgroep samen met het ondersteunen van de scoutinggroep waar de roverscouts-leeftijdsgroep onderdeel van is.

De roverscoutsgroep heet de “Redekstam” en is vermoemd naar de oprichtster van de Scouting Tono-groep, mejuffrouw Redeke. Bij deze heroprichting kregen de aanwezig leden een vaandel met de naam van de roverscoutsgroep. De roverscouts van de Redekestam komen elke zaterdagmiddag bij elkaar voor hun activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden