De komende twee jaar vertegenwoordigen de Kindergemeenteraadsleden alle kinderen van Schiedam. Elke school is met een kind vertegenwoordigd in de raad.
De komende twee jaar vertegenwoordigen de Kindergemeenteraadsleden alle kinderen van Schiedam. Elke school is met een kind vertegenwoordigd in de raad. (Foto: Rick van der Tuin)

Vijfde Kindergemeenteraad Schiedam aan de slag!

Schiedamv- Een bijzonder moment woensdagavond voor de 22 Schiedamse kinderen die onder grote belangstelling officieel werden geïnstalleerd als lid van de vijfde Kindergemeenteraad. Burgemeester Lamers heette de kinderen van harte welkom in de Aleidazaal van het stadskantoor. Soesja Boode, directeur van De Kleine Ambassade, gaf een terugblik op de afgelopen Kindergemeenteraad, waarvan de kinderraadsleden tevens in de zaal aanwezig waren.


Het stokje naar de nieuwe Kindergemeenteraadsleden werd overgegeven door oud-kindergemeenteraadslid Bedri, die in zijn speech terugblikte op de gezellige tijd en de resultaten die hij samen met de andere kinderraadsleden heeft bereikt. Omdat de vijfde Kindergemeenteraad een jubileumeditie betreft, ontving de kindergemeenteraad een nieuw logo en verraste de Gemeente Schiedam de kinderen tevens met een enorme taart. De feestelijke avond werd afgesloten met de beloften die de nieuwe kinderraadsleden uitspraken en met een fotomoment voor de pers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden