Het vergde wat zoeken op Fbook maar 'Verdwenen voetbalclubs Schiedam' leverde uiteindelijk deze nog net niet vergeelde zwartfoto uit de gloriejaren van DHS op.
Het vergde wat zoeken op Fbook maar 'Verdwenen voetbalclubs Schiedam' leverde uiteindelijk deze nog net niet vergeelde zwartfoto uit de gloriejaren van DHS op. (Foto: Regiosport Vlaardingen/Schiedam)

KethelSpaland viert eeuwfeest van DHS

SCHIEDAM – Driekwart eeuw was DHS toen het in 1994 samensmolt met Olympus en ODC werd. Vijf jaar later volgde een fusie met Ursus en ontstond Spaland, dat in 2013 samen ging met VVK en nu als KethelSpaland door het voetballeven gaat.


In al die jaren kwam als oprichtingsjaar van de fusieclubs steeds 1919 in de boeken. Dat levert vrijdag 8 en zaterdag 9 november een sprankelend eeuwfeest op. Daarvoor moeten zaterdag alle competitie-activiteiten wijken. Ze zijn vervangen door een wedstrijd tussen twee elftallen met prominenten, gevolgd door een koud en warm buffet en feestavond. Bij de prominenten staat burgemeester Cor Lamers in het doel en zijn Rob Jacobs, ooit trainer van DHS, en Piet Romeijn de coaches. Wethouder Fahid Minhas zal om 14.30 uur voor de aftrap zorgen. Het jubileumweekend wordt vrijdag 8 november (vanaf 19.00 uur) geopend met een 7-tegen-7 toernooi.                        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden