Splinternieuwe MSC Grandiosa voor het eerst in Nederland

Schiedam/Rotterdam – MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, komt naar Nederland. Op maandag 4 november meert dit luxueuze en milieuvriendelijker schip af aan de Rotterdamse kade, nog voor de doop door Sophia Loren in Hamburg op 9 november aanstaande.


Het is het grootste schip van de rederij tot nu toe en het eerste van drie Meraviglia-Plus schepen, de MSC-klasse die staat voor cruisen met minimale klimaatimpact. De technologische innovaties aan boord zorgen voor 97% minder zwavelemissie, 80% lagere stikstofuitstoot en schoon afvalwater. En met het mediterrane design en exclusief entertainment- en cultuuraanbod, biedt MSC Grandiosa ook op het gebied van gastenervaring alles wat bij een cruiseschip op dit niveau past.

Schoonste nieuwe aanwinst

Het vlaggenschip is gebouwd in lijn met de strengste milieunormen, waardoor MSC Grandiosa ook kan worden gecertificeerd voor cruises naar beschermde gebieden als de Oostzee en Alaska. Naast het hybride uitstootreinigingssysteem EGCS dat zwavelemissie met 97% vermindert, heeft het schip een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. MSC Grandiosa beschikt verder over een innovatief afvalwaterreinigingssysteem (AWT) dat voldoet aan de hoogste internationale normen; afvalwater heeft na het uitgebreide zuiveringsproces bijna-drinkwaterkwaliteit. In combinatie met besparende maatregelen, zoals warmteterugwinning en led-verlichting, maakt dit MSC Grandiosa tot de meest duurzame nieuwe MSC-aanwinst ooit.

Gasten varen er wel bij

MSC Grandiosa is niet alleen goed voor het milieu, ook de gasten varen er wel bij. Zo heeft het schip een 93 meter lange luchtpromenade in mediterrane stijl als sfeervolle ontmoetingsplek vol restaurants en winkels. Op entertainmentgebied heeft het schip twee gloednieuwe Cirque du Soleil at Sea shows, exclusief ontwikkeld voor MSC Grandiosa. Voor cultuurliefhebbers is er het museum met originele etsen van impressionist Edgar Degas, voor kinderen zijn er speelruimtes ontworpen in samenwerking met LEGO en Chicco. Daarnaast is elke hut uitgerust met virtuele persoonlijke cruise-assistent ZOE die gasten helpt te navigeren door het uitgebreide aanbod aan boord. Na haar inaugurele reis start MSC Grandiosa op 23 november haar reguliere achtdaagse cruiseprogramma over de Middellandse Zee.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden